Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co létajícího vydává v noci zvuky podobné žábě?

Od: hamak odpovědí: 12 změna:

Poslouchal jsem opakovaně v Jeseníkách v noci "něco" co evidentně létalo a vydávalo dosti podobný zvuk "uoak" připomínající dosti žábu v rybníce, s frekvencí pár sekund za sebou. Nemohl jsem se přeslechnout bylo to na různých místech kilometry od sebe a jednoznačně pocházelo od létajícího živočicha, dle změny polohy vydávaného zvuku. Bud sova nebo velký netopýr? Ale jaké sova? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kvakoš noční?

hamak
hodnocení

Děkuji, ale ne. Vydávaný zvuk byl kulatejší a ne tak rychle za sebou a navíc se těžko bude tento vodní pták vyskytovat v noci v lese ve výšce 1250 m n. m.

liska5

Že by chřástal? Jsem v Jeseníkách a máme ho tu za barákem.

hodnocení

0x
Možná ten zvuk najdete zde.

youtu.be/...
hamak
hodnocení

děkuji, nejpodobnější je Puštík západní, výskyt Severní Amerika...ještě mě napadlo, že některý druh sovy vydává jiné zvuky při statické pozici a při létaní vydává ono "oukvau". Právě že mě ten zvuk zarazil , nikdy jsem jej od nějaké sovy v noci v lese neslyšel. Těžko by se utajil invazivní vysazení Puštíka západního do Jeseníků a hned na dvou místech...

hodnocení

0x

Když jste tento zvuk dříve neslyšel, je docela možné, že se ozývají mláďata nějaké sovy. Ozývají se rodičům a rodiče jemu. Možná hlásí, že mají hlad a potřebují nakrmit. Je docela možné, že to vydím špatně, je to proto, že mám tuhle zkušenost. Máme kolem kavky a je jich hodně, líbí se jim u nás. Když ale vyvedou mladé, dost dlouho je to kravál někdy až k nevydržení. Mladí vřřískají: Mám hlad, zobat sáma nebudu. Dej mi! *vtip* Kdyby to bylo jen několik párů, tak by to šlo, ale jsou jich desítky. Heslo dne: Vydržet, dorostou a postarají se samy.

hamak
hodnocení

slyším v tichu dobře, ten pták v letu vydával s přestávkami cca 3 - 5 sekund onen zakulacený zvuk "ouvau" či jak to mám už napsat...byl slyšet jen onen jeden ptátk, žádné jiné zvuky mládat apod. Vidím to tak, že je to zvuk vydávaný specificky za letu a nemám šanci na YT apod. zjistit takto kdo za letu vydává takový zvuk...předpokládám, že dvě noci za sebou na jiných místech kilometry od sebe se nejdenalo o totožného jedince...tudíž, je tento zvuk typický pro za letu vydávaný zvuk daného druhu...

lex
hodnocení

0x
Rosnička zelená..
Žádný pták.. akorát jsem ji odhalil v zahradním rybníčku..
Zvuk nic moc.. nedá se spát

Třeba se změní na princeznu ...

vibe a ta líbačka! *uspech*

Rosnička je v pohodě. V případě ropuchy máte bonus navíc -v podobě opojných vidin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]