Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mravenci v paneláku

Od: stanik® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, bydlíme v paneláku, bohužel se nám v kuchyni usadili mravenci. Zkoušel jsem hřebíček, vanilku atd, nic nepomáhá.Nyní chceme použít kupované návnady, ale nevíme které jsou nejvhodnější.Děkuji Stanislav

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mě už léta prokazuje dobré služby Formitox - já používám ten růžový prášek a prostě to funguje.

Ono jim to nějak asi chutná, natahají si to do mraveniště a nakrmí i královnu a po chvíli je prostě po nich.

(Varování pro útlocitné - tohle je JED, který je ZABÍJÍ, ne jen něco, co je přiměje raději lozit jinam/jinudy.)

Ono je to nezabíjí, ale sterilizuje tu královnu. Dělníci pomřou věkem (dožívají se pár týdnů) a královna potom hlady, protože bez dělníků se nenakrmí.

bramburka
hodnocení

1x

Rozmichejte trochu medu (nebo marmelady) s jedlou sodou nebo praskem do peciva. Dejte to k mistu, odkud vylezaji.
Jinak ta krida i skorice skutecne pomahaji, ale ony ji ty potvory obejdou!

hodnocení

0x

Posypat místo výskytu skořicí a nebo*hi*

Mravenci v paneláku
liska5
07.06.25 19:53

*palec**smich**smich*

08.06.25 08:38

*haha**smich*

hodnocení

0x
Jedla soda s cukrem, otrávit se

hodnocení

0x

Skuste najprv bezne spreje z drogerie ako Biolit, ak to nepomoze, tak profi firmu so silnejsou chemiou a systemovym pristupom. Dolezite je zistit, odkial mravce prichadzaju a kde maju hniezdo. Vsetky potraviny pred postrekom odstranit. Casto nepostaci postrek len u vas, ak sa uz rozliezli k susedom.

hodnocení

0x

Zejména ve sklenících, ale i volně, používáme borax. Stačí jemně "posolit" jejich cestičky a vstupní dírky. Tak do tří dnů mravenci zmizí. Borax je netečný ke kůži a nepráší, jeho vastnosti jej řadí mezi relativně bezpečné prostředky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]