Ahoj...Stalo se to,čeho jsem se nejvíc obával..A to je případ, kdy budu muset asi svou fenu nechat uspat plně při smyslech..Nepostaví už se skoro na nohy..Čtvrtým rokem ji bolest oblbuju prášky a injekcemi od veterináře..Letos už to prostě nezabírá a chudák ani nevyjde dva schody na verandu..Prší,tak jsem nad ní dal slunečník..Máte někdo zkušenosti? Vím, že to rozhodnutí je celé na mně..Ale nějak to nedokážu-nechat ji uspat,když jí smysly fungují..Prostě nemůže skoro vůbec chodit..medikace už nezabírá a zázraky se nedějí..klouby nové nenarostou..Prosím jen radu od někoho, kdo tohle už musel řešit..Díky všem.. doplněno 01.06.25 20:44: Je to velký a těžký pes-fena..Zvyklá žít venku..Malého psa bych samozřejmě přenášel..Ale s ní to nejde..Nejde jí přenášet nebo "nutit" k pohybům,které už nezvládne..
Je to těžká volba, hafan je kamarád, člen rodiny. Jen vy můžete posoudit, jak na tom je. Vidíte, jestli se trápí. A jestli je to opravdu tak zlé, jak píšete, bral bych to jako svou poslední službu kamarádovi a uspal bych ji. Zažil jsem to bohužel také, 2x. Labradorka se již nepostavila na nohy, dcera ji tahala na dece ven na dvůr (neunesla ji), vzala si v práci volno, aby se o ni mohla starat. Bohužel to byl zhoršující se stav, měla krásných 14 let a i veterinář nás přesvědčil, že je to to nejlepší, co pro ni můžeme udělat. Pár let nato to potkalo její kamarádku pitbulku. Mozková mrtvice, 15 let, neřešitelné. Teď tam spolu nahoře určitě někde řádí v trávě. Víte, až budu tak starej, že to se mnou bude fakt zlé, tak bych chtěl být psem (obrazně řečeno) někoho takového, jako je naše rodina - vím, že by mně nenechali trápit a pomohli mi odejít. Ach jo, tak jsem si na to vzpomněl a je mi fakt smutno...
Našeho čokla jako malýho kousnul do nohy jiný. Do kloubu. Měl ho pak o něco větší než ostatní klouby. Občas kulhal. Zabralo oholit srst kolem kloubu a mazat nevím jako voltaren emulgel, už přesně nevím. Porazili jsme tím zánět vždycky na nějaký delší čas. Možná to bude působit i přes srst. Záleží na délce chlupů, aby toho nebylo víc na chlupech než na pokožce. Pokud oholit srst kolem kloubů, tak pak nějak rozumně zavázat po vstřebání masti, aby na kloub negoukal studený vítr doplněno 01.06.25 20:47: Dalšímu psovi, feně pomáhala POCTIVÁ konopná mast doplněno 01.06.25 20:49: Nevím nakolik je pro zvíře vhodný třeba voltaren emulgel. Případně koupit velkou zubů 150 gr, vyjde o dost míň. Ta mast pomohla i mě na přemožený ruce od tesařiny
Zkusím to..Na přední by to možná šlo, ale kyčle už asi néé...Díky..Je tlustá jak vepř .Celý její život..Zhubnutí není možné..otec jí krmí i přes zákazy jako prase Ta váha dělá hodně..Není šance,aby zhubla..láduje jí potají a lže..Bohužel,tohle řeším celý její život..Teď už to asi nenapravím..je jí 13 let..prostě asi přišel čas
bear
Ta váha dělá hodně..Není šance,aby zhubla..láduje jí potají a lže..
To je hrůza...
Jsem pro uspání a pořídit psa/fenu, až jí nebudou moci příbuzní překrmovat.
On krmí vše kolem sebe jak ta prasata..Sám jí jak vrabec..zvláštní porucha..A kdo nechce jíst jak to sele,tak je "na černé listině"..Nechápu tuhle nemoc..Máme ještě dvě kočky..jedna koule žere jak to čuně a vypadá tak a druhá skoro vůbec-economy cat..a tu on nesnáší,protože je "divná".."nechce žrát"
Je. Něco podobného jsem řešil na podzim, berňák 11 roků už se nemohla postavit navíc ji MVDr našel útvar na játrech. V rodině jsme se nakonec shodli, že prožila krásný život a nic hezkého by ji už nečekalo, jen trápení. Na zahradě má hrobeček.
Vím je to jen na vás. Já bych psa, jakékoliv zvíře, nenechal už trápit. Čtyři roky ji aspoň ulehčujeté prášky a oblbovaky. Gór velkého psa. Moje rada je uspat a v poklidu se rozloučit.
V červenci jsem řešila tutéž otázku. Musela jsem nechat uspat 18,5ti letou jorkinku Dorotku a dodnes se s tím neumím vyrovnat. Stále mám pocit, že je se mnou, stále se v posteli opatrně obracím, abych ji nezalehla atd. Jejím odchodem jsem si zadělala na šílené problémy. Byla jsem s ní a s dcerou při jejím uspání a udělalo se mi v ordinaci špatně. Neudýchala jsem to a začala jsemí mít problémy s dechem. Ten stres mi poškodil chlopeň, ale než mi ji opraví, musím mít v naprostém pořádku zuby. Na soukromé klinice, normální zubař mě nevzal a jiného jsem nesehnala, mi musel vytrhat 7 zubů, se kterými jsem problém neměla, ale rengen odhail nedobroty a také ještě nějaký zapomenutý kořen museli vysekat, takže i transplantace kosti.. 10měsíců jsem byla bez zubů, nechtěla jsem vyndávací. A to nemluvím o financích! Smutný příběh. Vám bych chtěla jen říci. Nemyslete na sebe a své problémy s jejím odchodem. Je potřeba myslet na bolest přítele a pomoci mu. Pohlaďte ji za mě.
Teď už je asi pozdě, už je venku teplo, ale přes zimu pomáhá hlavně starším psům spaní v teple, tedy pokud ne přímo doma, nebo v nějaké temperované místnosti, tak v boudě s topným koberečkem. Ne moc, stačí cca 30 Watt.
Má špatný přední i zadní nohy..Vozejček jsem zvažoval,ale musela by mít vpohodě aspoň prední..Rovinu na zahradě ještě dává..ale vozejček by jí nepomohl do dvou schodů na verandu...Viděl jsem to v praxi, ale pro ní by to nebylo..Ale díky.Navíc i s tím vozejčkem musí bejt nepřetržitě pod dohledem.Aby se to někde nešprajclo atd
repe
A co dát na schody nějakou plošinu nějakou desku a na ní starý koberec po tom by se třeba vyšplhala na tu terasu. Musíte zvážit jak se jinak daří zda je alespoň trochu veselá či žere. My jsme dávali uspat jorkšírku Bylo jí 17,5 bylo to hrozné ale neměli jsme jinou možnost selhávali jí ledviny a stejně by v bolestech umřela.
Skládací rampu přímo pro psy už používám asi dva roky do auta..Teď už to nezvládne ani po ní..Klepou se jí zadní a šlápne mimo..pak padá,ikdyž jí pomáhám.Ale díky
Ale když má zájem o žrádlo a je alespoň trochu veselá a hlavné pokud Vy ještě můžete a chcete o ni pečovat, tak bych to nevzdávala. Ten pravý čas na uspání pak poznáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.