Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ostříhat drápy

Od: dunkovaizabela odpovědí: 5 změna:
Dobrý den mám problém se psem nechce si nechat ostříhat drápy ať to zkouším jakkoliv. Je to fena rotvajler křížený s německým ovčákem... Ani přítel ji nedokáže udržet. Napadlo mně ji dát nějaké léky na spaní...máte někdo podobnou zkušenost...?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dobrý den, jak píše @prostromek - pokud bude mít pes dostatečné procházky, žádné stříhání nebude potřebovat. To, že mu přerůstají drápy je vizitkou majitele, který psovi věnuje méně času, než je potřeba. Sám jsem měl x psů a nikdy žádné stříhání nebylo potřeba. Procházkami si je pes přirozeně obrušuje a nehrozí, že by přerostly.

Na první stříhání zajděte na veterinu. V cizím prostředí bude pes klidnější, veterinář to udělá rychle (= méně stresu pro psa a vlastně i pro vás) a následně věnujte více času procházkám a další stříhání nebude potřeba. Navíc uvedené plemeno potřebuje pohybu docela dost, tak mu to jen prospěje.

hodnocení

3x

Betonová cesta a míček. Za půl hodiny není co stříhat. Odrbe si je bez problémů. Po zimě mají drápy dlouhé. V létě, když psi lítají a chodí ne v měkkém, si je odrbou. Jinak by to chtělo veta a nezvladatlného psa přispat.

re4zon
hodnocení

2x
Zadne leky. Zprijemnit ji to. Donutit lehnout na odmenu, jeden zamestna hlavu dobrotou, sevrit do ruky a nechat ji to jen vylizovat, druhy opatrne a rychle strihne jeden drap. Pak dalsi odmena. Kdyz to nepujde, tak zvykat pomalu. Nejdriv si za odmenu lehne, pak si necha chvili podrzet packu, pak si ji necha pohladit klestemi atd., jeden krok za par dni a porad opakovat, denne. Takhle jsem psa ktery nevydrzel strihnuti ani jednoho drapu naucil ze lezi dokud neostriham vsechny, protoze vi, ze pak dostane nacpano dobrotama.

prostromek
hodnocení

2x

Použijte brusku. Pes má asi tmavé drápky, abyste nestřihli moc hluboko a neporanili cévky, které nejsou až tak vidět.

Možná na první stříhání dojděte na veterinu, abyste viděli, jak dalece stříhat.

Stejně jsou potřeba specielní nástroje.

Naší psi (bernardýn, čévéčko, jezevčík, australák atd..) nikdy toto ošetření nepotřebovali, každodenní delší procházky a hrabání vždy zajistily automatické přirozené, postupné obrušování.

hodnocení

0x

Naši se naučili postupně jak je již zmiňováno. V pořadí třetí náš pes z útulku je pako, a již od počátku si na packy nenechá sáhnout. Zpočátku byl schopný i vycenit zuby a možná kousnou, nevím, nedošlo k tomu, ale že bych mu věřila - nevěřím *smich*

Začala jsem ho učit na košík jako standardní věc, a poté následovala veterina, kde to prostě umí a mají to za chvilku. Psa jsme dali na stůl (má 22kg), pevně obejmuli kolem hlavy, a doktorka mu drápy ostříhala. Sice vrčel, ale co už, on má paspárky i na zadních nohou a tam je prostě neobrousí ani omylem *hi*

tak držím pěsti ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]