Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Párkrát do roka cestujeme, proto si nemůžeme pořídit domácího mazlíčka. Ale přemýšlela jsem alespoň o rybičkách, aby měla dcera alespoň nějakého tvorečka. Chtěla jsem se zeptat, jak často se rybičky krmí a zda je nějaký způlsob krmiva, který bych jim mohla dát do akvárka... něco, co by uždibovaly celý týden?
Nemám s rybičkama vůbec žádnou praxi, takže fakt nevím, jestli vůbec něco takového existuje
Myslím,že se musí krmit docela často.Zkuste se domlvit s nějakou dobrou kamarádou/kamarádem nejlépe taky s akvaristou,zda by si mohl na tu dobu co budete pryč vzít ty rybičky k sobě.Nebo se s někým domluvte,zde by mohl chodit krmit rybičky,pokud nebudete doma.To pochopí každý.Svěříte mu klíč a řeknete jenom co,kdy a zhruba kolik tam toho má naspat a je to...
Jen doplním,opravdu to svěřte jenom tomu,komu opravdu důvěřujete...
Napadlo mě, že bych je mohla svěřit kamarádce nebo sousedce. Většinou odjíždíme v době dovolených k rodičům spousta známých a příbuzných jsou v tu dobu taky pryč. Tak snad někdo od sousedů by si je půjčil, alespoň by mohli týden relaxovat u akvárka
Dost dobře si nedokážu představit ,jak dáte akvárium kamarádce nebo sousedům? Jak velké akva máte v plánu?
No původně jsem chtěla menší, ale příbuzný - (akvarista) mi dnes radil, ať volím raději větší, nad 30 litrů. Malý se často musí čistit, bývá brzy kalné. To by se těžko přenášelo. Ale sousedka bydlí hned na patře, musela by nejspíš ona k nám. I když to automatické krmítko je asi nejlepší řešení v tomto případě.
no nevím jak v akvárku, to už dlouho nemám a když jsem ryby z jezírka brával do akvária tak jsem je krmil tak nějak když jsem vzpoměl a žily. Jinak je také možnost pořídit automatické krmítko, třeba první co našel strejda G akvarista.cz/... ale je jich spousta dalších.
Jééé tak to je super, to vidím prvně To by vyřešilo ten problém s cestováním
Původně jsem si myslela, jestli nevyrábí nějakou jako granuli s krmivem, která se postupně rozpouští, ale technika už je mnohem dál
Děkuji za odpovědi.
jestli můžu doporučit, opravdu si rybičky nepořizujte, alespoň do doby, než o nich budete něco vědět.
Ve vší úctě a zdvořilosti si dovoluji Vás odhadnout jako někoho, kdo by měl dvě závojnatky v kulaté váze a považuje to za akvaristiku. Mějte soucit se sebou i s rybičkami - Vy budete zklamaná, rybičky pravděpodobně brzy mrtvé. A cestování je ten nejmenší problém.
Nejprve právě vyhledávám různe informace. Zvažuji pro a proti. Jednoho akvaristu v rodině máme, je ale až na druhém konci republiky. Řešila jsem s ním nedavno druhy ryb, které mohou být spolu a které ne, taky mi radil jak velké akvárko a příslušenství, jak čistit často, čím krmit. Také říkal, že nějaké druhy vydrží déle o hladu. Akorát o to tom krmítku se nezmiňoval.
Automatické krmítko může být řešením. Ovšem nenáročné druhy rybek v dobré kondici a v nádrži dobře zarostlé akvarijními rostlinami přežijí týden hladovky celkem v pohodě. Pokud krmení někomu svěříte, poučte ho jak moc a jak často krmit. Méně krmit je v tomto případě určitě lepší, než překrmovat a zkazit vodu v nádrži.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.