Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam zmizely kosí vejce

Od: barcelina odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny, chtěla jsem se zeptat před týdnem cca nam na balkoně kosice do hnízda snesla 5vajicek a sedela, bylo to pěkné pozorovat přes okno, když odletěla, vajíčka hlídal kos. Ráno ještě sedela, odpoledne také, ale když jsme se vrátili z práce, kosice nikde a vajíčka též. Beze stopy. Nikde žádné rozbité skořápky, stopy že by byly rozbité. Proste hnízdo prázdné. Kam se poděly? Máme tu dost strak, ale že by je sezrala bez nějakých zbytku? Jsem z toho smutná o kosici jsem se starala, byla na mě zvykla, moc jsem ji nerušila, jen jsem chodila dávat zrní a oříšky do krmítka. Ale pomalu a ona nikdy neuletěla. Ráda bych věřila, že si vajíčka někam odnesla, ale to asi ne že?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

0x

Nejspíše se stala kořistí nějakého predátora, který vejce odnesl celá a rozbil je jinde nebo si je někam ukryl na později.

km
hodnocení

0x

"Ráda bych věřila, že si vajíčka někam odnesla" Ano, odnesla, ta straka nebo lasička.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, těžko to určit přesně, ale pokud vejce zmizela a kosáci (s "křikem") létají okolo prázdného hnízda, tak je odnesl nějaký predátor (ve výšce/na balkoně asi straka). Pokud už tam ty "své" kosáky vůbec nikde okolo balkonu poletovat nevidíte, tak můžete věřit tomu, že se rodinka přestěhovala. Zdravím!

helenka
hodnocení

0x
U nás na zahradě kradla kosí vejce nejspíš kuna. A taky tam hryzala kabely, mrcha jedna!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]