Nejste přihlášen/a.
V únoru jsem zakoupil 7 slepic Hisex a v březnu začaly snášet. Jeden den dokonce 7 ks to znamená že už nesly všechny. Ale pak šla snůška dolů a dnes už jen 2 vajíčka. Rozmazloval sem je a překrmil. Dá se to nějak napravit?
Překrmením to asi nebude, slepicím se normálně dává krmení bez nějakého limitu. Já slípky krmím normálně směsí pro nosnice ze ZZN, pochopitelně je důležité jim přidávat ,,vratné obaly´´ , tedy nadrcené skořápky, manželka jim přidává i nějaké vitamínové přídavky. Ale důvodů, proč nenesou, může být víc, my jsme nedávno vyvraždili takřka tříleté slepice, ty už byly ,,vynesené´´ , ale jestli máte kuřice od března, tak věk v tom nebude - takže viz zde bovram.cz/...
Díky za odkaz, zajímavé věci. Mé pipulenky mají "slepičí hotel i s příslušenstvím" tady chyba nebude ... Jedině co by mohlo být příčinou je délka dne protože sem répal s osvitem a asi to nemaj rády.
Druhým důvodem by mohlo být přidávání drceného hrachu do krmení. Někde sem čet že je pro slepice toxický ! a někde zase píší že se má přidávat do směsi, tak včil nevím?
Tak čmelíky a roztoče v kurníku nemám protože byl rok prázdný a 2x vydesinfikovaný. Nejbližší soused s pipkama cca 50m a do voliery se již vrabci nedostanou. Enem myši a ty to snad nepřenáší?
V příloze je zápis snůšky hejna které se už asi nikdy nebude opakovat ( Bohužel skončilo k vůli kanibalismu grrr.
![]() | PIPKY 2023 konečná.doc | 43.01 kB |
Aspoň zažíváte výhody volného chovu oproti klecovému. Slepice se napadají, méně nesou a jsou nemocnější.
Vážení přátelé na netu, měl sem pipulenky již několikrát a pořád dělám chyby grr.
Všechny příčiny co píšete nemám, kurník i výběh mají čistý a udržovaný, pod hřadlem je rošt takže mají i čisto pod nohama, tak si myslím že mají ideální podmínky. Myslím si že to snížení snůšky mohly ovlivnit dva faktory a to přerušované přisvětlování kdy sem je zmátl nevhodně délkou dne a pak to přidávání hrachu do směsi.
Ví někdo proč je pro slepice hrách toxický? Děkuji a přeji hezký den.
Překrmení může být příčinou horší snůšky, ale spíš to bude v nevyvážené stravě. Zkuste koupit granule pro nosnice a dávat jim je podle návodu, pokud mají výběh, tak stačí 60g na slepici. Pokud to nepomůže, je možné, že se přepeřují nebo mají nějakou chorobu (obojí by na nich mělo být vidět). Taky bych se podíval, jestli nezanášejí.
Vykašlete se na přisvěcování, teď už mají světla dost. Slepice jsou náchylné, na těch našich je znát i když jsem pár dní pryč a krmí je manželka (samozřejmě tím samým co já).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.