Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
objížděla jsem přehradní nádrž Vír, od Bystřice na Dalečín, Jimramov. Kolem silnic textilní zábrany v délce mnoha metrů až kilometrů. Nad zábranami - prudké skály, téměř 90 stupňů, sucho, žádná voda. Pak silnice a zábrana. Pod silnicí opět nic, jen sráz k vodě. Zastavovala jsem, vystupovala, chtěla vidět, co to tam žije a je ochrany hodno. Nenašla jsem jediného tvora.
Zajímalo by mě, proč jsou tyto zábrany kolem přehrady. Vím, že se často dělají kvůli pářícím se žábám, ale nikde nebylo ani žabí stehýnko. A z těch suchých skal by stejně žádné žáby nelezly.
Můžete mi poradit, co bylo kolem přehrady Vír tolik chráněno a proč a kvůli komu /čemu/ tam byly kolem silnic nataženy tyto zábrany? Pokud tam něco živého je, mrzelo mě dost, že jsem to nespatřila. Děkuji - Jaga.
Děkuji. Hm, obojživelníci...Zažila jsem kdysi tyto zábrany na silnici pod zámkem Kačina směrem na Kutnou Horu. I s cedulemi: POZOR, MIGRACE! A žáby tam hojně lezly. Zastavila jsem a pomáhala je přenášet. Zasloužily si to, lepší, než zahynout pod koly aut. Vozila jsem s sebou láhev vody, abych se po kontaktu se žabkami umyla. Ale tam byly ty okolní příkopy takové vlhké, pro žáby vhodné.
Tady kolem Víru bylo vyprahlo, sucho, pokud by z těch strání chtěla slézt nějaká žába,. tak leda usušená na bejkovec, ...je mi to pořád divné, lidi, to nebyly vhodné podmínky pro objživelníky. Ale nedovedu si představit, co jiného by tam lidé chránili.
Jinak - letos už jsem viděla první zmiji. Vůbec nedbala přísloví "Na svatého Jiří..." a byla ta potvůrka čilá až až. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.