Zdravím,pořídili jsme našemu asi 8 měsičnímu kocourovi, stejně starého kamaráda,vše bylo v pohodě, až nový kocourek onemocněl a byl 3 týdny jenom doma,.. původní kocour změnil chování - syčí,vrčí i na mě,nechce se pohladit..apod,co s tím..?
Zdravim,co znamená že byl 3 týdny jenom doma to ten druhý chodí i ven.. byli oddělení? Žárlit může i zvíře,dostal více péče cítil se odstrceny? Co jste dělal jinak než "predtím"?
filip
Zdravím, stále to pokračuje,je mi jich moc líto,tomu poslednímu přistěhovalci jsem zařídila WC, protože se víc drží doma,misky s granulemi mají kousek od sebe..,nemám to zrušit? Zlepší se to..? On ten první je zlý i na mě,vrčí na mě,nenechá se pohladit,jen když je venku a sám.
Zdravím, určitě zkuste i misky každou jinde. Můžete zkusit pohledání na online poradnách, Nebo web kočka není pes. V tv je i pořád paní chodí domů a řadí, nevím ale za jakých podmínek.
Nebyli nějak oddělení,ten nový nemocný,měl na krku krunýř,oba měli přístup i ven,seznamovali se,atd..teď když druhý přijde domů,tak je na něho zlý a někdy chce jít hned ven,nemívali jsme kočičí zachůdek, teď máme ,většinou tam chodí,ten co byl nemocný,..
No to může být i ten problém, když je více koček je lepší když má každý své místečko na jídlo i wc. Třeba zkuste ten krunýř pokud vám.zustal půjčit tomu druhému jestli si nemyslel že se tím stal.nečím víc...ony zvířata jsou kolikrát náladovějsi a žárlivosti než lidé :D
I když se to nezdálo, tak pro původního, už zabydleného kocoura, to mohla být rána, když k vám přibyl ještě jeden kocour. Asi si pomyslel, no co ten tady chce. Pak ještě když nový onemocněl, připadal mu asi navíc divný, jiný. Chce to asi čas, je zmatený, možná vám přestal důvěřovat.
Kočky jsou dost citlivé a všechny nemoce vycítí. Zákon smečky. Když jsem měla dvě a s jednou se muselo jít na veterinu, tak druhá byla odtažitá a vlastně utíkala, vůbec se nekamarádila a jak píšete zdivočela.
Neměl kocourek nakonec ochranný límec místo krunýře?
Kocour si hlídá své teritorium. Každý další je vetřelec. Měla jsem kastrovaného kocoura, po roce přišla kastrovaná kočka, rok se vůbec nesnášeli a ani pak se nemuseli, jen se trpěli. Žili spolu v bytě 10 let, ale když jsme šli pryč, šli každý do samostatné místnosti, pro jistotu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.