Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kterého pavouka zvolit pro úplného začátečníka?

Od: anonym1 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
plánuji začít s chovem pavouků, ale nejsem si jistý, kterého vybrat jako prvního. Z několika zdrojů mi vyjelo několik různých druhů. Nejvíce mne zaujaly druhy brachypelma smithi a brachypelma boehmei. Máte s nimi někdo nějakou zkušenost (náročnost, chování atd.)?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

S těmi poddruhy nemám skušenost, já měl cca...15let samičku Brachypelma albopilosum

Jídlo přijímala normálně, od cvrčků až po holata.

V teráriu sem nesvítil, jen pravidelně rosil.

Náročnost je minimální

Chování : Někdy utočná, někdy sama vlezla na ruku. (kousla jen jednou)

Zde posledn fotka do jaké velikosti dorostla.

Kterého pavouka zvolit pro úplného začátečníka?
Kterého pavouka zvolit pro úplného začátečníka? #2
liska5

To by mne zajímalo, jestli jsou pavouci přítulní a poznají svého pána. U chameleona vím, že je mazel, a taky šplhá jen na ty, které má rád.

Pokud myslíte běhat za páničkem jako pejsek, tak to ani náhodou.:-D

liska5

Tak to mi stačí skákavky na balkoně mezi truhlíkama...A ještě máme jednoho v kolárně, krásnej, ten má tak 4 cm.

@juraja - Ta je krásná :)

@jedubabicko Buhužel byla, ale dožila se krásných 15-ti let*modla*

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, kamarád měl sklípkana a když byl pavouk "nervozní", prý nějak třel nožkama o sebe a lítaly vzduchem jemné chloupky - ty při dopadu na kůži se do ní zabodly a působily pěknou bolest.

Poopravím, ne o sebe ale o chlupatý zadeček.
A ano, citlivým lidem způsobovali bolest.
Je to jejich obrana proti zvířatům když je chtějí sežrat.
pavlik

ono hlavně na ty chloupky má dost lidí alergii. A kdo nemá, tak spousta chovatelů si ji časem vypěstuje. Takže je třeba s tím počítat, že to fakt není hebký, nevinný, kožíšek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]