Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč dělá loužičky po příchodu z venku

Od: liska5 odpovědí: 12 změna:

Slíbila jsem mladé sousedce, že se tady poptám, co dělá špatně. Právě vyvenčila asi 4 měsíční fenku a ta cestou domů udělala na schodišti loužičku. Když to slečna utírala, postěžovala si, že fenečka tohle dělá často, že se krátce po příchodu domů nebo před bytem počurá. Dám foto té fenky, zde asi dvouměsíční. Oni si ji tak brzo přivezli. Prý když už se uměla sama nažrat. No nevím..Teď je fenečka větší a svalnatější a má vztyčené výrazné uši, ale počůrávání po vyvenčení trvá.

Proč dělá loužičky po příchodu z venku

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Už jsem to tady psala několikrát. Štěně vůbec nepochopilo, proč se chodí ven, když je to venku tak zajímavé. Nemá ani čas, ani chuť se vyčurat. Vyprázdní se až v bezpečí a v teplu domova. Je potřeba vysvětlit, ukázat místo, kde už někdo čural a povel-Čurej si psík spojí s činností. Do cca 6ti měsíců vědomě neovládá svěrače. Ale nevzdávat to, pochopí, naučí se to. Vyčurá-pochvala, čtvrtka piškotku potěší.

liska5
hodnocení

Děkuji! Je vidět, že máte zkušenosti. *mala* Ono to tak nejspíš bude, štěně je živé a zvídavé a pobyt venku rozjařeně vítá, takže smysl venčení zatím nemusí vnímat...

hodnocení

4x
To je normální v tomhle věku. Moje fenka začala čůrat venku až po půl roce. I když jsme byli venku čtyři hodiny, pečlivě si to držela až domů na podložku, na kterou byla vychovaná od chovatelky. Štěně vždy čurá ihned po probuzení nebo po jídle, pečlivě jsem ji vždy vynesl ven, ale nic. Vnímala nový nepoznaný svět a čůrání si nechávala na podložku domů. Po 6-8 měsících už bude vesměs čurat venku, i když se ještě občas podaří doma. Později až dospěje už si štěkne u dveří sama.

hodnocení

4x
Dobrý den,je to psi mimino. Takže má nárok. Naše fenecka se naučila plně ovládat sverace v jednom roce. Venku je dobré dát povel čůrej a když to zvládne,tak řádně pochválit a odměnit třeba piskotem. Hlavně netrestat za nehody. Doma naučit na hadru a tu postupně posouvat až k východu z bytu.
liska5
hodnocení

Děkuji, už jsem to slečně vysvětlila.

prostromek
hodnocení

2x

To je z radosti.

Ještě nemá vyzrálé močové cesty a spojení s mozkem. Vše časem přejde, jak bude sílit a dozrávat. Když se neukáže nic horšího jako dědictví od rodičů, tak toto je běžné a srovná se. Na chodbě se utře. Určitě řešte odčervení, očkování, kontrola celkového zdravotního stavu, vystavení průkazu, takže návštěva veterináře určitě. Odebrání v tak mladém věku evokuje štěně z množírny. Tak doufám, že na ni budete holky hodné, kdoví, čím si štěndo prošlo.

liska5
hodnocení

Děkuji, vyřídím. Já s tím štěnětem nemám nic společného, žije v rodině tři patra nade mnou. Jen jsem slíbila, že se tu poptám.

ben®

prostromek - "obdivuji" Vaši odvahu vypálit tady jednoznačnou diagnozu, že jde o pouhou radost štěňátka. Snad se na to ta majitelka pejska nespolehne a na tu veterinu s ním (pro klid svědomí) zajde, aby něco nezanedbala. Byla by to škoda přijít o pejska kvůli neodborné radě z internetu.

prostromek

ben - Majitelé na té veterině dávno už měli být. Jak píšu v první odpovědi.

ben®

prostromek - budiž. Já se zde dočetl, že prý je to normální, tak tomu budeme věřit. Ostatně, vždyť jde asi "jen" o štěně, jeho zdraví a možná i (další) život. Doufejme, že tazatelka předá majitelce psa všechny odpovědi (a nejen ty, které ohodnotila).

liska5
25.03.25 22:02
hodnocení

*alene*

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, je to ještě štěně, ale jenom truc či značkování to nebude, tak nechat vyšetřit/poradit se na veterině, jestli není nemocná (z fotky by to nepoznal zdejší laik a ani případně veterinář). Zdravím!
doplněno 25.03.25 09:58:

Nemáte zač .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]