Kamarádka si chce koupit štěně havanského psíka od: Petr a Radka Kmeťovi, Česká Lípa. Máte někdo zkušenosti s touto "chovnou stanicí"? Dnes jsem se to dozvěděla, nic o nich nevím. Nechci, aby se napálila, jako spousta jiných. Jsou bez papírů.
Pokuď mají chovnou stanici,tak by měli mít štěňata s PP.Bez PP jedině v případě, že by na nich poradce chovu při kontrole vrhu shledal nějaké vady,jinak mají lidé s chovnou stanicí zakázano množit štěňata bez PP.
= neni to ani tak havanský psík z chovné stanice, jako vořech od soukromé osoby.
Minimálně osobně vidět v jakém prostředí jsou. Taky otce i matku, odkud jsou a zkontaktovat majitele. Cokoliv jinýho = s velkou pravděpodobností množírna pro prachy.
Nějací množitelé, a může z pejska vyrůst cokoliv. Anebo také nemusí, mají pro radost kluka i holčičku, ale nechtějí být v registru.
Kamarádka by měla vidět tátu a mámu, prostředí a dělá se to tak, že se jede podívat do chovatelské stanice, prohlídne si štěňata, dokud se batolí u mámy a jedno si vybere. Správný chovatel pozve sám od sebe zájemce na výběr malého štěněte. Tomu se dá barevná mašlička a po zákonné lhůtě 8-12 měsíců je odběr.
Chovatelé by měli komunikovat, být otevření. Jakmile jsou tajemní, nechtějí prozradit nic konkrétního, tak je něco špatně.
Předání na benzínce je nevěrohodné a noví majitelé mnohdy spláčou nad nemocným psíkem a veterinárními účty.
Pojede se podívat, jsou prý milý... Ale takových už bylo. Proto se ptám, za je někdo konkrétně zná. Nevím, zda to mají jen náhodou, či ne. Nevím v podstatě nic. Ale díky všem za odpovědi. Kamarádku jsem už také varovala... Ale je dost důvěřivá/naivní. Sice ví co se děje, ale oni jsou milý... Prý uvidí i rodiče. Já jsem pravý opak. Jsem velmi nedůvěřivá - zkušenosti, a nejen mé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.