Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psí granule PUFFINS

Od: hajaja® odpovědí: 4 změna:

A) má někdo zkušenosti s granulema Puffins senior light?

B) Nevíte kolik mají granule kcal? Výrobce na obalu neuvádí, prodejce neví. Ale psovi náramě chutná a to bez nějakých "startérů". Bohužel musíme shodit a jsme líní jako vandrák v červenci.

díky za každou věcnou odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bramburka
hodnocení

0x

Proc se nezeptate primo u vyrobce?

hodnocení

Dotaz u výrobce učiněn mailem i přes facebook- bez reakce. Telefonicky mi sdělil že by se museli zeptat okolnosti jakýchsi výživářů. Z rozhovoru jsem ovšem pochopil že dotyčný, který se mnou hovořil je natolik nekompetentní, že se jedná o pouhou výmluvu.ChatGPT mi z jejich stránky vypočítal následující:CatGPTI

Pro výpočet energetické hodnoty granulí Puffins Senior & Light na 100 gramů můžeme použít obecně uznávané fyziologické hodnoty:

Bílkoviny: 4 kcal/g

Tuky: 9 kcal/g

Sacharidy: 4 kcal/g

Podle dostupných informací obsahují granule Puffins Senior & Light následující složky:

Hrubý protein: 29 %

Hrubý tuk: 14 %

Hrubá vláknina: 4,5 %

Vlhkost: 10 %

Hrubý popel: 7,9 %

Předpokládejme, že zbývající část tvoří dusíkaté látky bez obsahu vlákniny (NFE), které zahrnují sacharidy. Ty lze vypočítat jako:

100 % - (protein + tuk + vláknina + popel + vlhkost)

Dosazením hodnot:

100 % - (29 % + 14 % + 4,5 % + 7,9 % + 10 %) = 34,6 %

Nyní můžeme vypočítat energetickou hodnotu na 100 gramů:

Bílkoviny: 29 g × 4 kcal/g = 116 kcal

Tuky: 14 g × 9 kcal/g = 126 kcal

Sacharidy (NFE): 34,6 g × 4 kcal/g = 138,4 kcal

Celková energetická hodnota na 100 gramů je tedy:

116 kcal + 126 kcal + 138,4 kcal = 380,4 kcal

Zaokrouhleně lze říci, že 100 gramů granulí Puffins Senior & Light obsahuje přibližně 380 kilokalorií.

To se mi ale moc LIGHT nezdá.

Proto, ze zkušeností s umělou inteligencí, rozšiřuji dotaz na osobní zkušenosti s těmito granulemi.

Děkuji předem za konkrétní odpověď

ení. AI dotaz mi vypočítal: Celková energetická hodnota na 100 gramů je tedy: 116 kcal + 126 kcal + 138,4 kcal = 380,4 kcal Zaokrouhleně lze říci, že 100 gramů granulí Puffins Senior & Light obsahuje přibližně 380 kilokalorií. To se mi ovšem mov LIGHT dotaz mi vypočítal: Celková energetická hodnota na 100 gramů je tedy: 116 kcal + 126 kcal + 138,4 kcal = 380,4 kcal Zaokrouhleně lze říci, že 100 gramů granulí Puffins Senior & Light obsahuje přibližně 380 kilokalorií.

hodnocení

0x
Dle složení jak uvádíte tam víc tuku než bílkovin.
hodnocení

No to není nic překvapivého že je tam více kalorií v tucích jak v bílkovinách. Objemově tomu je však jinak. Máte s těmito granulemi nějaké zkušenosti?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]