Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samojed a Bílý švýcarský ovčák

Od: whitefoxy odpovědí: 11 změna:
Zdravím,
Chtěla bych se zeptat zda tu někdo mám tyto dvě plemena.
Zatím máme fenku Samojeda, bude mít letos 3 roky a chceme jí pořídit kamarádku švýcaráka. Hlavně kvůli její separační úzkosti. Přes týden jsem v práci 6-14:30 takže cca 9 hodin je fenka sama doma a od začátku roku začala projevovat úzkost ze samoty. Jak je to s rozdíly povahy a náročností? Jaké jsou vaše zkušenosti? Naše fenka je dost klidná, má ráda všechny, veselá, přátelská povaha. Nepotřebuje tak moc dlouhé procházky. Doma je klidná, když je na návštěvě kamarádka s dalším psem tak spolu blbnou, běhají a tak. Bydlíme v bytě se zahradou. Fenka je ale s námi v bytě, spí s námi i v posteli. Takže druhá fenka by byla to samé. O víkendech chodíme na delší procházky.
Předem děkuji za odpovědi.

Samojed a Bílý švýcarský ovčák
Samojed a Bílý švýcarský ovčák #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
No do postele se už nevejdete.A také se nevyspíte protože dva velcí psi budou buď blbnout,nebo na sebe žárlit a odstrkovat se.Bílý švýcarský ovčák je lépe cvičitelný než Samojed.Ale štěně má tendenci napodobovat druhého psa v rodině.I jeho nectnosti.
whitefoxy
hodnocení

Ona je dobře vycvičená. A nemyslím si, že budou na sebe žárlit. Ona není žárlivý typ, vidím to i když si hraje s dalším pejskem. Nedělá třeba to, že by jí vadilo, když jde ke mně druhý pes. A ano štěně se bude od ní učit, ale věřím v to, že ona s tím čůráním přestane, když už nebude doma úplně sama ale bude tam to štěně. Samozřejmě i to štěně budeme učit na postupné odcházejí z bytu na krátký čas a postupně to prodlužovat. A co se týče té postele, ona chvilku skočí na postel ale po chvíli skočí dolů a většímu noci spí na zemi protože v posteli jí je teplo.
Nebylo by lepší až se oteplí ji pořídit na zahradu pořádnou boudu a mít ji tam?Samojed má pořádný kožich a bylo by ji na zahradě lépe než v bytě.Také by tam pozorovala ptáky,lidí,psi a nenudila by se.
whiteyfoxy
Evidentně asi o Samojedech nic nevíte ale dobrý. A já se hlavně ptala na info ohledně švýcaráka ne samojeda. A ne určitě ji nenechám celý den na pařáku venku. Doma má přes léto klimatizaci a chladící podložku paní chytrá
nov

Arwi radí dobře, to vy o těchto rasách nevíte nic a ještě reagujete arogantně.

Odkdy původem sibiřský Samojed patří do postele?

Totéž Švýcarský bílý ovčák... už z jeho názvu plyne k čemu byl určen.

Obě rasy spadají do pracovních psů, nejsou to gaučáci.

Děláte chytrou a zatím ... *nene*

whitefoxy
Samojedi jsou i k tomu, že mají pána ohřívat v zimě proto mají tu srst. Proto jsou u Eskymáků. Takže mi neříkejte, že nemůže být v posteli, když jedna z jejich prací má být zahřívání pána v tuhých zimách.
Vy máte doma a v posteli tuhou zimu?

hodnocení

0x
Samojed je pracovní pes, který potřebuje prostor,kde se může vydovádět.Není vhodný k chovu v bytě.Ideální volbou pro něj je velký oplocený pozemek a přístup do domu.
Švýcarský bílý pes se příliš nehodí pro chov v bytě.Potřebuje hodně aktivity a cvičení.
Takže pokud chcete mít dva velké, aktivní psy zavřené devět hodin v bytě místo jednoho?
A tu úzkost ze samoty by jste mohla vyléčit tím, že by fenka měla možnost běhat po zahradě a pozorovat okolí,ale to asi nechcete slyšet.
nov
18.03.25 11:05
nov

Podle těch otazníků u našich příspěvků jsem já + arwi podvodníci, nebo jak tomu mám rozumět?

Děkuji za vysvětlení. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]