Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Agrese u psa

Od: el odpovědí: 7 změna:
Dobrý den mame psa maltezaka necelé 2 roky, a dnes poprvé přišla má sestra mela jsem ho v náručí a on začal bezdůvodně vrčet a štěkat, čím víc na něj mluvila tím to bylo horší tak jsem ho pustila a on ji pokousal lehce teda, nikdy to neudělal, je hodně závislý na mně, nevím proč ,pořád je se mnou , všude mě sleduje vlastně od malička, teď jsem byla poprvé týden pryč a co jsem se vrátila, už vůbec se ode mne nehne, mohl takto reagovat jako ,že mě brání? Nebo jen není vychovaný? Nemůže si tohle dovolit, nevím co teď dělat. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prostromek
hodnocení

2x

Já jsem pochopila, že Vy sama jste měla psa v náručí a sestra přišla k Vám.

Jedna možnost - pes žárlil a vyjadřoval pozor, tohle je můj majtek, moje panička, nepřibližuj se, chráním ji.

Druhá - tím, že jste ho vzala do náruče, jste vyjádřila obavu, o sebe, ale hlavně o něj, přenesla jste ze sebe nejistotu i na psa. Psi mají stále lepší reflexe a intuici vyvinutou více než my lidé.

---------

Takže psa nepolidšťovat a chovat se jako vůdce smečky, sebejistě, bez obav z cizích lidí. Pes potřebuje jistého člověka, který mu ukáže, kde je jeho místo.

Tedy při návštěvě bude ve svém pelíšku (to by měl mít naučené) a ne že bude mezi Vámi jako nárazníková plocha, nebo jako plyšák k muchlování. Pes by měl poslouchat. Vy jste alfa, on je podřízen Vám.

hodnocení

1x

To není agrese! jen k tobě natolik přilnula, že tě brání před celým světem. Vlastně ty jsi pro ni celým světem a ona tě jen brání. Něznal ji, nevěřil, vzala psa do náruče a ani se nezeptala a on nepovolil? A ty se divíš že se naštval? ;) Kdysi přišla dcera s malou vnučkou a Endy se postavil mezi nás a škaredě zavrčel. Sundla jsem kožešinový papuč a dostal facku přes celou prdel. Zalezl na pelech a po chvíli se vyplížil, ukradnul hračky, odnesl je na pelech a rozcupoval. Nemohl dostat, protože byl na pelechu a tam na něho nikdo nemohl, to bylo jeho výsostné území. Jen jsem trochu pořvala. ;) Po několika málo letech jsme si uvědomili, že je v bytě ticho. Ani Peťka, ani pes! Hledali jsme a fakt nebyli. Až se ze skříně ozvalo vňuknutí. Oba, teď už velcí kámoši, z toho měli plezír, jak jsme je hledali.

Zásadně nemlátit! Fuj, nesmíš

Souhlas. Je to už víc 35let a také je rozdíl ve výchově společenského mazlíka na vodítku, starší ženou a tvrdým, tvrdohlavým psem, zvyklém na cvičák, který si musí získat respekt lidí i velkých ras, boxerů, ovčáků, erdelů. Kapku Napoleon. Kožešinová bačkora dělá rámus, ale bolest žádná. Žádné mlácení. :-D

el
hodnocení

Vzala jsem ho jen z důvodu, že sestra zůstala stát mezi dveřmi a já nechtěla, aby utekl ven. Většinou když někdo přijde tak chvíli štěká, ale ví že nesmí tak potom přestane a nikoho si nevšímá,ale dnes právě nevím co to mělo být a docela mě to vyděsilo
prostromek

Psa v bytě musíte zabezpečit tak, aby měl své místo, kde vytrvá, než mu dovolíte místo opustit.

Ale tihle malí psi se asi špatně vychovávají, když majitel necvičí a někde chybuje.

Zjistila bych, na co pes reaguje štěkáním.

Zvonek? - potom změnit melodii, nic crrrrrr, ale měkkou melodii.

Otevřené dveře, možnost útěku? Potom mít možnost zavřít dveře mezi pokojem a předsíní. Nebo nainstalovat do předsíně dětská dvířka, nebo zábranu, aby pes zůstal vevnitř bytu. Dvířka samozřejmě hustší, aby neprolezl. Potom je možnost, připnout psu vodítko a držet ho v místnosti a sama jít otevřít.

Také je možné mít malou klec (podle velikosti psa) a tam ho naučit povel odložení. "Na místo" a zavřít dvířka a jít ke vchodovým dveřím. (V případě oslavy, setkání většího množství osob v bytě, polozakrytá klec skýtá psovi bezpečí).

Je to o práci jak se psem, tak i sama sebou. Ale časem si člověk i pes zvykne, naučí se systém a je to otázka pár sekund.

-------

Cvičitel Desenský se specializuje na větší psy. Ale viděla jsem video, kde říká, že se psi nemají brát do náruče, protože je to znejistí, mají mít pevně stanovené povely a sebevědomého majitele, ze kterého cítí jistotu.

hodnocení

0x
Naučit ho reagovat na povely.Měl by umět na povel odejít na místo(do svého pelíšku).Takže jakmile zavrčí,dát povel místo.Do náručí ho nebrat.Když se chová dobře měla by jste ho pochválit,dát pamlsek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]