Dobrý den, máme rok nalezence asi 2roční fenu křížence. Když je na volno na našem pozemku (neoploceném) a jde kolem sousedovice větší fena, běží za ní a štěká, nereaguje na přivolání a když jdu pro ní,naopak pořád se k ní víc přibližuje a jde až k ní. Agresivně po ní štěká a je problém ji odchytit. Snažím se tomu předcházet, ale někdy si jich včas nevšimnu. Sousedi jsou naštvaní a jejich fena už ztrácí trpělivost, hrozí napadení. Nevím si s tím řady, chodím s ní na cvičák, trénujeme s ostatními psy, ale toto její vyštěkávání mě ztrápí, nechci dráždit sousedy, ani vyvolat psí rvačku. Můžete mi poradit? Děkuji za případnou odpověď
Máte psa a pes je na to, aby hlídal a bránil území a majetek pána. Takže co vlastně chcete? Aby to nedělal a nevřískal, že to je vaše území a vetřelec ať se klidí? Skutečně?
co dělat-oplotit pozemek a nepouštět na volno-je to i v zákoně že ať to je slepice či jiné zvíře Vy musíte zajistit aby neobtěžovalo nijak Vaše sousedy či okolí-koledujete si o průšvih když Váš pes někoho napadne-podle popisu si dělá co chce-neposlouchá i když tedy chodíte na cvičák- to Vám od žehlení či placení případných problémů neochrání...pro doplnění mám psa také a dokonce i ten plot a venku musím chodit jen s vodítkem ...bohužel ...
Pes robi to, na co je geneticky urceny, podobne ako ine zvierata : chrani si to, co povazuje za svoje teritorium a odhana ine psy prec. Pochopit, kam az siaha jeho teritorium a zaroven zamedzit inym psom v pristupe, to vyriesi len plot. Potom mozete zacat pracovat na vycviku, aby nebolo ani stekanie.
Je opakovaně agresivní, nemůže tedy volně běhat po neoplocené zahrade. Sousedi jsou po právu naštvaní. Musíte tedy něco udělat, aby nemohl nikoho napadat, může se stát, že příště to může být klidně i dítě, že ho napadne. Řešit to oplocením, na cvičení se nemůžete spoléhat.
Uvažujete správným směrem. Jedním z řešení je kovová tyč (případně bouda) a krátký řetěz. Hlavně někde daleko za domem, kde nikdo moc nechodí a fenka nebude drážděná - tam, kde není moc slyšet štěkání - to je pro občany velmi obtěžující.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.