Nejste přihlášen/a.
Ahoj, ještě máte na balkoně krmítko? Už ho sundám, skoro jaro tak si už najdou něco sami ne? Dělají tam pěknej binec, rozházený zrní a slunečnice a celej balkon pokaděnej! To mám za to, že jim celou zimu sypu! Potvory nevděčný!
Musím umýt podlahu i zábradlí.. asi mi nic jiného nezbyde, prý jsou užiteční...
Podle mě je krmítko něco jako sociální dávky. Nasypete sýkorkám, přiletí banda vrabců, sýkorky vyžene a krmení jim sežere. Výsledek je, že sýkorky si musí shánět sami a natáhly se mi sem mraky vrabců. Takže jsem sociální dávky zrušil .
a vrabci si u vás nezaslouží jo? nebo jako nerozumím.
a máte to tam napsaný? vstup vrabcům zakázán, krmení pouze pro sýkorky
O vrabce nestojím, užiteční nejsou, dělají díry do fasády a staví hnízda v každé skulině a jen dělají bordel. Takže těch cca 300 které tu mám mi bohatě stačí. Nezabíjím je, ale ani je nepodporuju.
jak dělají díry do fasády? čím jsou užitečné sýkorky a čím nejsou užiteční vrabci? děkuji. já myslel, že díry dělají jen datlovití.
Vrabců už je nějak málo. Lítaly tam i sýkorky nebo jiní malí ptáčci, moc je nepoznám... Ted pořád hrdličky, ale už tam nic nemají.
km: Jak dělají díry do fasády? zobákem . Přijďte se podívat. Čím je vrabec domácí užitečný, to teda fakt nevím a budu rád, když mi borovice to vzdělání doplní. Snad jen tím, že občas sezobně nějaké to semínko plevele.
Nevím, jaké tu máme prostředí, ale ornitolog by se u nás teda vyžil. Vrabců tu máme stovky, sýkorky, kos, budníček, konipas, rehek, celou jižní fasádu máme polepenou hnízdy jiřiček (ne, že bych měl radost z toho jak špiní fasádu, ale nechávám je tu) a to vše jen na našem dvoře. Za plotem na poli volavky, divoké husy (těch hus tu je taky kolem stovky) a vlétě plno čápů (černí i bílí).
hlavní problém bude asi v tom, že už se zvířena nedělí na užitečnou a neužitečnou, to je dogma minulého a předminulého století
Dobře, tak jinak. Mě vrabci nic nepřináší, jen ničí fasádu, řvou a dělají bordel. Jsou to zvířátka, nemohou za to, proto je nelikviduju, ale proč bych je měl kmit?
Pokud vím, tak myslivci stále dělí zvířenu mimo jiné na chráněnou a škodnou. Vrabec domácí chráněný není a přesto že mě škodí, tak není ani škodnou. Nijak zvlášť mi nevadí, ale když vidím, tak vyhází od krmítka tři sýkorky a nažene se tam 20 vrabců, vidím v tom paralelu k lidskému chování. Asi dám na krmítko ceduli "zrní v akci" a přestane mi to připadat divné .
abych k vám nemusel jezdit, zajímalo by mě foto, jak vrabci ničí tu fasádu
ať to mají myslivci jak chtějí, mimochodem i rybáři dělí na ryby ušlechtilé a ty další (případně je přímo označují za plevelné) tak i tak jsou to myšlenky 19. a 20. století, které jsou dávno, přežité
nicméně je přirozené, že něco máme rádi více, něco méně a něco rádi nemáme, to je přirozené, proti tomu ani popel
Krmítko nesundaváme, ale máme ho na zahradě. Vrabci tady žádní nejsou, kosáci dva, sýkorek hodně, taky dlask, toho se bojí a ještě brhlík, takový drzoun, sežere jim všechno. Hrdlička jen smutně kouká, do krmítka se nevejde.
Kosáky nechápu, do krmítka nejdou, jen hopkají po zemi a sbírají slunečnici, co vypadla z krmítka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.