Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepice přímo na plotu

Od: slepice odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

sousedka má asi 12 slepic, přímo na našem plotu, kurník tam byl, když jsme dům koupili (je cca 3m od našeho pozemku) ale vybeh končí plotem mezi námi a nimi, klasické pletivo. Nejdřív byl výběh cca 4m podél plotu, teď ho rozšířili snad na 8m, vše na plotu s námi.

Mají i kohouta, který tam neustále kokrhá, to mi nevadí, zvykli jsme si ale smrad od slepice táhne až k nám do baráku. Dům je cca 4m od plotu, kde jsou slepice. Do domu to nejde ale kolem domu je prostě smrad, navíc to pletivo je posrané a hovna až na naší zahradě.

Dá se s tím něco dělat, než to začnu řešit? Postavili si teď skleník přímo k našemu plotu (asi 30cm od plotu) to mi nevadí, já nechci dělat problémy, ale smrad je smrad.

Díky

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Pokud zvířata nevnikají na váš pozemek a není to uprostřed města, tak soudní cestou s běžným zápachem slepic nemáte šanci moc udělat, protože nikde není stanoveno, co je to míra obvyklá a nadměrný zápach a těch 10 slepic jako problém nevypadá. Můžete se jedině se sousedy pokusit o domluvu po dobrém, pokud máte pocit, že to má nějaké realizovatelné řešení, třeba zmenšení výběhu směrem k plotu. Letitý kurník asi stěhovat nebudou.

km
hodnocení

1x

chápu. obecně myslím, že se s tím nic nedá dělat.

podrobně zde:
frankbold.org/...

pokud jste na vesnici, kurník tam byl, stavení v okolí jsou selského typu a sousedi vám to nedělají naschvál, imho s tím nic nenaděláte, není to místo k žití vhodné pro vás

km

ještě dodám, že jsem se stavebním úřadem už podobnou (ne stejnou) problematiku řešil a je to tak, že na zápach neexistují měřáky a jeho vnímání je subjektivní, takže ho stavební úřad (respektive stavební odbor na orp) taky neposuzuje, pouze navrhuje ochranné zóny provozů jako jsou kravíny, slepičárny atp., ty jsou uvedeny v územních plánech. ochranné zóny, jejich velikosti, vychází z tabulek a jejich tvar může ovlivňovat převládající směr větru. stavební úřad to neřeší sám, ale vyjadřuje se k tomu krajska hygienická stanice.

km

s tím s váma souhlasím. ostatně mě by vadily i ty slepice, protože mám dobrý nos a jak jsem psal, tazatele chápu. nicméně to nic nemění na mé odpovědi, za kterou si stojím, protože právně, je to tak jak píšu. pokud se tazatel bude soudit, soud bude posuzovat, zda je na vesnici normální chovat drůbež. samozřejmě nedokážu se 100% jistotou předjímat rozhodnutí soudu (asi bychom ale nějaký precedent našli), ale myslím si, že chov drůbeže je na vesnici ještě stále normální, navíc pokud tam ten kurník už byl.

hodnocení

0x

zkusit se domluvit ..jinak bych to řešil betonovým plotem -takový ten stavebnicový s těch násuvných bloků a můžete to pustit spodkem do hlíny a údržba žádná-zároveň to jim řici i u toho domlouvání že o tom uvažujete...asi se jim to líbit nebude když si tam dali skleník-soused má problém se psy od druhého souseda-domluva žádná spíše výsměch... a ten typ toho plotu stavět bude...a vyřešeno..

pb®
hodnocení

0x
Soused pouští našim slepicím zvukovou nahrávku - hlasy dravců. Na to si nezvyknou, mají geneticky zakódované, že jakmile slyší dravce, mají se uklidit. Zkusila jsem to a fakt. Bojí se a koukají, odkud dravec přiletí.
km

a když se bojí přestanou smrdět?

pb®
Jdou z dosahu, tedy schovat se na druhý konec zahrady. Takže vlastně ano, prestanou mu srát přímo u plotu, tím padem smrdět.

pokrytec
hodnocení

0x
1. Zeptat se slušně souseda, říct mu, že nechcete dělat problémy, že vam nevadi sklenik (ktery by nemel byt 30cm od plotu), jen že ten vánek prostě táhne k domu...
2. Potom na obec
3. Postavit zed, ale tam to stejne nemusi pomoci, pokud bude smer vetru k vam, potahne to stejne.
km

1/ *palec*
2/ můžete vysvětlit tu obec? *co*
3/ *nene*

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]