Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odchov skalár

Od: zdenous® odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, dnes mám dotaz za mého otce který chce odchovat Černé kouřové skaláry.Akvárium 250 lt má jich tam 5 ks . Vypozoroval pár který si čistí list ale stále se nic neděje.Prosím o něj za radu jak "přimět" skáláry k výtěru. Má je cca 3 roky krásně vzrostlé a vytální jen stále nic neděají i když jim zvedne teplotu v akváriu, Dnes se pustil do předělání akvária a ptal se mě jaké je nejleší osazení rostlinek aby došlo k rozmnožení. Já chovám pouze živorodky a neumím na toto odpovědět proto prosím o radu.

Děkuji moc za rady

Zdenouš

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Sice je to proti pravidlům poradny.
Ale poslední dobou máte dost specificke dotazy, takže vám doporučím se zaregistrovat zde. Je tam plno odborníků. Já jsem tam taky a hodněkrát mně pomohli.
https://rybicky.net/

jiofa
hodnocení

0x

Asi dvakrát jsem zde o skalárech psal. Odchoval jsem jich několik set. Ideální je jeden pár v akváriu. Nastrčte jim umělý list přichycený nejlépe přísavkou na skle. Po nakladení jiker a oplodnění po krátkém čase pár hodin, list vyndejte a dejte "přicucněte" do předem připraveného akvária cca 20-30l se stejnou vodou. Mít tam topení na 26 stupních s termostatem a pod listem či nepatrně stranou jemné stálé vzduchování, které bude proudit kolem listu. Nechte ve stínu, ne prudké světlo. Sežente si vajíčka žabronožky solné - artémie, aby jste byl po 4-5 dnech připraven na krmení potěru. Vykulený potěr spadne na dno kde se bude zdržovat v rozich. Po cca 3 dnech, až stráví žloutek tak musíte nasadit artémii. Návod si vyhledáte, popřípadě vám ho napíši. Odstrańovat jemně plesnivé jikry, popřípadě později uhynulé kusy. Není to nic složitého jen trochu praxe a dodržovat postup. Je to starost.

jiofa

Zde dokládám sice mizerný, ale foto k výše mnou popsanému postupu pro odchov skalárů. Před týdnem snůška jiker a dnes se rozplavalo asi 300 ks. Krmivo živá artémie. Tak to jen tak pro informaci., že skaláry odchovat není až tak problém. Horší je co s nimi.

Odchov skalár
jiofa

Jen pro doplnění výše uvedeného, skaláry po 16 dnech. To pro potencionální chovatele, že není problém pokud se dodrží postupy při odchovu.

Odchov skalár #2
Odchov skalár #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]