Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, dnes mám dotaz za mého otce který chce odchovat Černé kouřové skaláry.Akvárium 250 lt má jich tam 5 ks . Vypozoroval pár který si čistí list ale stále se nic neděje.Prosím o něj za radu jak "přimět" skáláry k výtěru. Má je cca 3 roky krásně vzrostlé a vytální jen stále nic neděají i když jim zvedne teplotu v akváriu, Dnes se pustil do předělání akvária a ptal se mě jaké je nejleší osazení rostlinek aby došlo k rozmnožení. Já chovám pouze živorodky a neumím na toto odpovědět proto prosím o radu.
Děkuji moc za rady
Zdenouš
Asi dvakrát jsem zde o skalárech psal. Odchoval jsem jich několik set. Ideální je jeden pár v akváriu. Nastrčte jim umělý list přichycený nejlépe přísavkou na skle. Po nakladení jiker a oplodnění po krátkém čase pár hodin, list vyndejte a dejte "přicucněte" do předem připraveného akvária cca 20-30l se stejnou vodou. Mít tam topení na 26 stupních s termostatem a pod listem či nepatrně stranou jemné stálé vzduchování, které bude proudit kolem listu. Nechte ve stínu, ne prudké světlo. Sežente si vajíčka žabronožky solné - artémie, aby jste byl po 4-5 dnech připraven na krmení potěru. Vykulený potěr spadne na dno kde se bude zdržovat v rozich. Po cca 3 dnech, až stráví žloutek tak musíte nasadit artémii. Návod si vyhledáte, popřípadě vám ho napíši. Odstrańovat jemně plesnivé jikry, popřípadě později uhynulé kusy. Není to nic složitého jen trochu praxe a dodržovat postup. Je to starost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.