Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čivava zmena barvy srsti

Od: pavli odpovědí: 6 změna:

dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Máme bílou čivavu a všimla jsem jí, že jí jako by zčervenaly chlupy kolem ocásku. Cetla jsem na internetu ze v důsledku olizování se může změnit barva srsti. Nijak bolavé nic nemá, jen se změnila barva srsti. Poradí nekdo čím by to mohlo být?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

pokud je to u kořene ocásku tak pod ním má každý pes 2 anální žlázy pokud se tam kouše či snaží olizovat či sáňkovat pohmatem se dá zjistit jestli je nemá plné-někdy se může stát že se ty otvůrky těch žláz

ucpou...je pak potřeba ten sekret vymáčknout já to už dělám po zkušenostech už sám bez veterináře pravidelně u všech hafíkú co jsem měl...

pavli

dobře děkuji

hodnocení

1x

Jakmile se pes začne zajímat o kořen ocasu nebo začne "sáňkovat", jsou to plné anální žlázky a je třeba je vyprázdnit. Poprvé zajdětě raději na veterinu, dívejte se a pak se to naučte sama.

Je to jednoduché Postavím psa do vany, jednou rukou zvednu ocsek a prsty druhé ruky podeberu a stisknu konečník. Žádné přípravy, žádné řeči, pes by zjistil, že se něco děje a byl by neklidný. Tohle je pocedura na pár vteřin a než pes zjistí že se něco děje, sprcha kolem řiťky dokončí. Někteří psi s tím nemají celý život potíže a někteří hodně často. ;) Mí dva psi to neznali vůbec a ta třeí, vždycky, když jsem koupala, co 3.týden, žlázky jsem vyčistila. A vždycky bylo co. Bez problémů, nebolí to, psovi se uleví.

pavli

my jsme meli 11 let jorksirka, nic takoveho jsme neřešili

tuhle čivavu mame od srpna

tak se asi zastavime u doktorky az pujdem nekdy okolo

děkuji

Nezanedbejte to! Mohl by se tam udělat zánět a to je problém veliký. Vlastní zkušenost. Kdybyste byli z Ostravy, udělala bych vám to dřív, než vypijete kafe.

řešit to hned..ne až někdy-první pes který s tím měl problémy a já nevěděl co se děje-spíše hned nevšiml-tak se to ucpalo a ten nahromaděný sekret si udělal takový píštěl a provalilo se se to jinde... už bylo vidět že je zle no a pak několikrát u veterináře a antibiotika ,mastičky protože to hnisalo...nebylo to levné...dnes si to kontroluji a vymačkávám sám-nic to není akorát musíte to prdelku natočit tak aby Vás to potom vymáčknuti nepotřísnilo-dost to smrdí -takže to chce i určitou techniku*smich* a jak píšete-někteří pejci s tím nemají problém ale někteří na to trpí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]