Dobry den, vcera jsme si privezli domu malinkou fenečku jokšírka. 26.2 ji bude 8 tydnu. Vím ze odber je az v 8 tydnech, ale pani majitelka rikala ze to nevadi , protoze papa granulky i pije vodičku. Jediny co me zarazilo bylo to, ze moje kamaradka mě vystrasila, ze kdyz je moc mala , tak nema moc behat, jen spat a jist. Prej muze i zkolabovat. Jeji maminka vazi 2 kg tatinek 1,5kg jsou mini. Nase fenecka ma momentalne 765g. Ale dneska jeste nekakala takze vaha urcite pujde dolu. Myslite ze by nebylo na skodu jeste pro jistotu dokrmit mlickem? Pani majitelka nezveda telefon♀♀♀ granulky ma royal canin. Je velmi akční , mazlivá, ale vazne velmi moc malinká. Dekuji za rady.
Mlíko bych nedával, může dostat průjem. Uvařil bych kuřecí, s rýží a mrkvičkou, každý den čerstvé. A granulkama doplňovat, když je teda prý baští. Dostali jsme kdysi štěňátka 30 dnů, a fungovalo to.
@trtr Hmm v článku je zmíněno 50 dnů... 26.2. bude hafině 8 týdnů, tedy 56 dnů... dnes je 22.2. tedy štěně má 52 dnů, takže opravdu netuším, čím se tu oháníte...
trtr
To že to jede na dny jsem do hledal až potom, taky jsem bral jako minimum 8. týden. Když někdo stěně, kór malé nebo slabší rve hned na termín je úlet.
Není třeba se obávat. Dříve se dávalo štěně v 7. týdnu. A věřte, jorci vypadají jako hračky, ale jsou to teriéři, malí draci. Nezkolabuje, nic se nestane. Opravdu ne! Jen s čuráním a kakaáním jí to bude trvat déle. Cca do půl roku štěně neovládá svěrače. Ale naučte na hadr, plenu. Trochu ji namočte do čuránek a ostaní prostor vytřete. Plena bude cítit močí a štěně rychle pochopí, že je to záchůdek. Pochvíálit, pohladit. Čtvrtka piškotku potěší.
trtr
Moc hezká fotka. Štěňátko potřebuje čas a péči. Nejhorší co můžete udělat je s ním být 14 dní doma a pak kvůli práci zavírat například do koupelny -> nejsem toho zastánce. Je třeba je pomalu zvykat na případnou samotu. Zrovna malého Yorka jsem takto zachraňoval, jinak by nejspíše zemřel teskem.
neli
Dobre dekuji. Je normalni, ze dneska hodne papala i pila, ale curala asi 4 krat a dneska jeste nekakala? Na internetu jsem cetla ze kakat musi kazdy den…?
Když běhá a je živé, trávení pracuje a peristeltika střev také. Když byllo maličké, mamina olizovala a jazykem masírovala okolí konečníku a také bříško. Tím stimulovala trávení a štěně se vyprázdnilo. Vzpomněla jsem si, jak jsem byla nejistá, když mí psi byli malincí a také jednou byla štěňata, jak jsem se o ně bála. Hned zácpa, hned srajda, žgrundánání v bříšku a hovínko ne a ne. Prozatím není třeba panikařit, ale hrejte si s ní, ať lítá, skáče a pohybuje se. Střívka se probudí a vykaká se. To bude dobrý. Pohlaďte ji za mě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.