Dobrý den, mám doma 8 měsíční fenku Bígla loužičky doma už nedělà ale posledních pár dní se stává že když jí chci nasadit obojek tak se počůrá. Nenapadá mě čím by to mohlo být. Máme doma ještě 8 letého Bígla a ten to nikdy neudělal. Moc děkuji za odpověď Pája
No to bych zrovna nedělala. Nám se jednou stalo že si pejsek zamotal drápek do toho kolečka na vodítko a marně se snažil osvobodit packu. Neumím si představit následky, kdyby v tu dobu byl doma sám.
paja
Obojek už nemá ale dnes to už neudělala je to záhada.
Není to radostí? Dřív to třeba nedělala, protože ještě procházky tolik neoceňovala. Do jednoho roku mají štěnata (některá) nedovivinuté ovládání čůrání.
radost v tom může být také ...nobo naopak...bojí se- nepotrestal jí náhodou někdo třeba při to zapínání obojku?Mám bígla-fenečku také a někdy se moc snaží mi pomoci už aby byla venku a se zapnutím jsou pak problémy jak se točí...a nedá se to zapnout...
paja
Potrestaná nebyla je to plašan ale zlatíčko.Vyzkouším jí ten obojek nechat přes noc a uvidíme ráno. Přes den to nedělá.
Chodí štěně rádo ven? Určitě poznáte, jestli to může být radostí. Jinak nemá cenu ho porovnávat se starším bíglem. Každý pes je jiný. Já zažila tři psy - první se mohl radostí zbláznit, když měl jít ven, lítal a lízal obojek, jen co ho někdo vzal do ruky. Druhý se těšil na procházky jen na chatě, doma ani moc ne, pokud se mu nechtělo extra čůrat. Poslednímu se někdy i nechce, hlavně když je zima a ví, že dostane obleček. Třetí se počůrával radostí, když někdo přišel prvních asi 14 měsíců. Druhý nečůral doma ani jako štěně, rychle pochopil, že na to plena (asi první dva týdny po přinesení) a venčení. Třetího jsem jako štěně nezažila, ale neslyšela jsem, že by měl problémy s čůráním, a to byl koupen jako až moc malý.
paja
Dobrý den, nesrovnávám jí se starším jen bych chtěla přijít na to proč se to začalo dít je to pár dní co to dělá. Ani ponechání obojku nepomohlo. Loužičky už nenedělá doma dlouho. Jen teď ty rána.
A při čem se to teda ráno stalo? Když jste připínal vodíto? Je nadšená, že jde ven, nebo normálně. Co kdybyste chodil večer o hodinu později? Večer jste venčení také posunul o hodinu dřív?
Není třeba nastydlý a vydrží to jenom do toho obojku, pak už to pustí. Zkusit jít s ním ven dříve než jak je obyčejně zvyklý? Nebo může mít nově najednou venku z něčeho strach a jak vidí obojek, už se počůrá.
Dobrý den,možná si to štěně spojilo,mám obojek,můžu už čůrat. Jinak v 8 měsících jsou nehody normální. Naše fenka se plně naučila ovládat sverace v 1 roce. Od té doby doma ani ťuk. Kdyby se Vám něco nezdálo,zajděte na veterinu. Může být i nachlazena. Dáváte obleček? Teď je to vhodné hlavně po ránu,je dost zima a štěně se podchladi rychleji
paja
Dáváme obleček, určitě zajdu na veterinu kdyby to bylo nutné.
Já chodím na veterinu hned jak mam pochybnosti,když se fenka chová jinak,než obvykle.. Třeba v zimě nám chodila čůrat i přes noc,což normálně neděla pak začala kuckat,byla prostě nachlazena,tak jako my jsme v zimě někdy nachlazení...dostala injekci s vitamíny a upravilo se curani i kašel... Lepší jít dřív,než pak muset dávat antibiotika
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.