Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak korigovat fenku a nové štěně?

Od: saraferdianova odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
Máme dvouletou fenku shiba inu. Byla zachranena z vyclenovane osady,takze byla od malicka stresar,ale ted je to mazel vychovany s laskou. Z detsvi jsem mela 7 leteho labeadora,ktereho jsem si brala domu,kdyz byla mala. Vse bylo ok. V kancelari,kde jsem rok pracovala mela bordel kolii fenku jako kamaradku,taky vse v poradku.
Rozhodli jsme se ji poridit partaka,kluka. 3 mesicni stenatko. Nikdy našs fenka nebyla agresivni,ale na stene je. Chapu,ze je to urcite i zarlivost,ale potrebujeme pomoct,co vlastne delat. Drzet je na voditku doma 24/7 je pro nas nemozne. Vim,ze nase fenka chce i ukazat dominanci,ale mame strach je poustet,jelikoz uz vyjizdela tak,ze by chtela spis zahryznout.
Veterinarka nam rekla,ze je to normalni a zarli. Ale uz nam nebyla schopna pomoct,co doma delat. Taky od pondeli musi chlap do prace a ja budu na oba sama,netusim jak to korigovat. Nechci fenku zavirat v loznici a vyclenovat ji. Naopak ji porad ukazujeme,ze je milovana.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím, jestli Vám to pomůže pochopit chování Vaší fenky, ale kdysi jsem četla něco, co mě hodně překvapilo. My ženy se normálně usmíváme na miminka v kočárku a klidně pohlídáme nebo nakrmíme cizí dítě, jsme na děti vlídné a laskavé, ať jsou vlastní nebo cizí. Ale fenky mají tendence cizí (myšleno ne svoje vlastní) štěně zahnat, zastrašit. Je to způsobeno režimem ve smečkách - pářit se směla jenom hlavní fena a samec - vůdce smečky. Tenkrát také vznikla falešná březost, kdy se u ostatních fen ve smečce spouštěla laktace, aby byly případně schopné zachránit a krmit vůdcova štěňata, kdyby hlavní fena zahynula. Cizí štěňata ohrožovala vedoucí roli štěňat hlavní feny. Dočetla jsem se o tom, když jsem zjišťovala, proč naše stará hodná poddajná fenečka, minulá Trixinka, zaútočila zničehonic na ulici na kolemjdoucí štěně a kousla ho do ucha, aniž by ji nějak vyprovokovalo. Naštěstí neměla zuby. Bylo to velmi nečekané a divné, štěně ji nijak neohrožovalo.

hodnocení

0x
Dejte feně náhubek a nechte je po bytě volně pohybovat.Fena na stěně občas zavrčí a bude mu ukazovat místo ve smečce,ale měly by si zvyknout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]