Nejste přihlášen/a.
Nevím, jestli Vám to pomůže pochopit chování Vaší fenky, ale kdysi jsem četla něco, co mě hodně překvapilo. My ženy se normálně usmíváme na miminka v kočárku a klidně pohlídáme nebo nakrmíme cizí dítě, jsme na děti vlídné a laskavé, ať jsou vlastní nebo cizí. Ale fenky mají tendence cizí (myšleno ne svoje vlastní) štěně zahnat, zastrašit. Je to způsobeno režimem ve smečkách - pářit se směla jenom hlavní fena a samec - vůdce smečky. Tenkrát také vznikla falešná březost, kdy se u ostatních fen ve smečce spouštěla laktace, aby byly případně schopné zachránit a krmit vůdcova štěňata, kdyby hlavní fena zahynula. Cizí štěňata ohrožovala vedoucí roli štěňat hlavní feny. Dočetla jsem se o tom, když jsem zjišťovala, proč naše stará hodná poddajná fenečka, minulá Trixinka, zaútočila zničehonic na ulici na kolemjdoucí štěně a kousla ho do ucha, aniž by ji nějak vyprovokovalo. Naštěstí neměla zuby. Bylo to velmi nečekané a divné, štěně ji nijak neohrožovalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.