Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cross country a pomůcky

Od: iveta125 odpovědí: 4 změna:

chci se zeptat jestli musím mít na Cross Country závodech vestu nebo můžu jet bez vesty y musím mít vysoké boty nbeo stačí perka a chapsy?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

0x

Pravidla si prostudujte sama. Bez bezpečnostní vesty nikdo nejezdí, jezdci na vysoké úrovni mívají i vesty s airbagem, kdy se vesty při pádu z koně nafoukne a lépe ochrání krční páteř a páteř obecně.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, bral bych to co ostatní + to na co mám a můžu to mít! Zdraví je jen jedno (myslet i na koníka). Jinak na koně mě závodně chtěli taky dostat, ale nějak k tomu nemám vztah a navíc mám rád, když si kůň může běhat "svobodně". Pokud by byla petice pro zrušení minimálně Taxisu, ihned podepíšu. Ano, vím, že je to úplně jiná disciplína a sport jako takový Vám neberu.

hodnocení

0x
Vyňatek z pravidel vsestrannosti:
538.3. Terénní zkouška
Na tuto zkoušku je povinná ochranná vesta; povinná je vždy i v průběhu přípravy a tréninku na terénních
překážkách.
Použití airbagové vesty je doporučeno.
Boty musejí mít tvarovaný podpatek, který zabrání vyklouznutí ze třmenů.
*Chránič zad není považován za ochrannou vestu.
Je ještě dána barva- co si pamatuji černá max s hnědým lemem.
@trtr - s Taxisem jste zabloudil na úplně jiné nádraží.
Jinak já jsem ještě ze staré školy- bez helmy,...ale když jsem šel trénovat terenni překážky tak jsem si helmu i vestu VŽDY bral.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]