Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,prosím o radu,náš pes při venčení byl napaden druhým,má roztržené ucho,teče mu z něj dost krve,hlavně při zatřepání hlavou,snažíme se zavazovat hlavu s ouškem apod,efekt nic moc,navíc to má za chvíli veškeré obvazy prosáklé,na veterině už nejsou,nemůže vykrvácet,kdy přestane krvácet?děkuji J
Zavolejte ihned na veterinu!Je jedno kam,tam Vám řeknou co a jak.
Tady nonstop:
NONSTOP VETERINA A VETERINÁRNÍ LÉKÁRNAOrdinující lékař(i): | MVDr. Jiří Kolomazník a kolektiv | ||||||||||||||
Kraj: | Praha | ||||||||||||||
Adresa: | Holečkova 67 PRAHA 5 | ||||||||||||||
Specializace: | Akvarijní ryby, Terarijní zvířata, Okrasné ptactvo, Holubi, Psi, Kočky, Králíci, Kožešinová zvířata, Drobní savci, Koně | ||||||||||||||
Telefon: | 257 316 375 | ||||||||||||||
Fax: | |||||||||||||||
Mobil: | 604 279 129 | ||||||||||||||
Technické vybavení ordinace: | |||||||||||||||
Pohotovost: | ANO | ||||||||||||||
Ordinační hodiny: |
| ||||||||||||||
Jiné informace: | Jedna z mála pohotovostí v Praze, po domluvě s možností výjezdu Mluvíme německy, anglicky, částečně rusky |
Rány na hlavě vždy hodně krvácí. V každém případě volejte Veterinu, jak napsalala ,,papene,, tam vám poradí kam se obrátit, PT
To musela být nepříjemnost plná emocí Teď ale musíte dohlédnout na to, aby se nedrbal a švy nepotrhal. Z toho jsou pak fakt velké nepříjemnosti. Bude se to hojit a svědit. Neseženete nebo neuděláte límec?
Přeji vašemu psu , ať se mu to v pohodě zahojí a rváče ať příště raději nepotká
To co píšete moc nepomáhá.Já jdu do hafinů ,ale já se celkem nebojím,raději se nechám pokousat,ale zachráním svého psa.Je ještě možné přes ně přehodit bundu.
Plynová pistole,pepř bych si nelajza při dnešních zákonech může člověk skončit špatně a pokud nejsou svědkové,kteří i kdyxž jsou ,tak většinou vypovídat nechtějí.
Nám se to stalo 14. února letos na Valentýna. Manžel byl s naším 9 kg psíkem na vycházce na vodítku. Zavětřil ho vlčák a napadl ho. Vlčák byl bez vodítka, bez košíku i bez obojku, našemu psíkovi překousl nohu těsně pod ramenním kloubem a ještě ho celého pokousal. Vlčák nereagoval na povely svého pána, musel ho od našeho psíka odtáhnout. Manžel vzal našeho psíka do náruče a utíkal s ním domů, byli jsme v šoku, byla sobota odpoledne. Obvolala jsem všechny veteriny, někdo mi to nebral, až mi poradili Horoměřice u Prahy. Tam jsem volala, řekli ať přijedeme, udělali rentgen, objednali nás na druhý den na operaci. Operace trvala 2 hodiny, pak jsme jezdili na kontroly. Můžu vám říct, že náš psík strašně zkusil bolesti. Dostal 5 šroubů, 2 kovové dlahy a drát pro spevnění, to bude mít po celý život. Už je, ale veselý a zase běhá. Musíme s ním, ale opatrně, protože ještě někdy zakčuní, asi ho to zabolí. Díky veterináři v Horoměřicích, ale chodí. Kdybychom neměli peníze na operaci, museli bychom ho utratit. Ale nakonec jsme se i finančně s páníčkem od vlčáka vyrovnali, což jsem moc ráda, protože operace, kontroly, injekce vyšly na 12.000,- Kč. PT /stařenka/
Kdysi mi vysvětlil výcvikář, že při rvačce, je-li můj pes napaden jiným, mám chytit cizího psa za ocas a odhodit ho co nejdál. Vezmu-li svého do náručí, dávám čas a prostor břicha a boků cizímu psovi ještě než se narovnám k dispozici. 2x v životě jsem si to v tom řevu plných zubů uvědomila, zapomněla na svůj strach, a fakt popadla cizího a odhodila. Mám pocit, že to je jediné a nejlepší, co jsem pro svého psa mohla udělat. Fakt to funguje.
A ten cizí pes byl pak úplně dezorientovaný a sklapnul. Když jsme ho příště potkali, měla jsem pocit, že mě chce pozdravit.
Mám za to, že v knize od Rudolfa Desenského jsem to četla také. Chytit psa za ocas a táhnout, prý je to jediná možnost, jak psa odtrhnout od druhého bez zranění. Ale stejně bych se bála. PT /stařenka/
To Vás obdivuju, protože mně by se podlomily kolena a nezvládla bych to. Mám k velkým zvířatům respekt. PT /stařenka/
Přesně vím,o čem mluvíte. Byli jsme venku s ročním výmarem, je to takové důvěřivé hravé trdlo, a z nezavřených vrátek jakési pusté zahrady vyběhl velký chlupatý pes a hnal se k nám. Okamžitě jsem se postavila před našeho psa, odhodlaná ho bránit nevím jak. Chlupáč poslechl na můj rázný povel "běž pryč!", ale vzpomněla jsem si na přesně stejnou situaci, kdy jsem byla v lese sama s pětiletým synkem a taky odněkud vyběhl velký pes. Reagovala jsem úplně stejně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.