Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psovi krvácí ucho

Od: bratislava odpovědí: 18 změna:

Dobrý večer,prosím o radu,náš pes při venčení byl napaden druhým,má roztržené ucho,teče mu z něj dost krve,hlavně při zatřepání hlavou,snažíme se zavazovat hlavu s ouškem apod,efekt nic moc,navíc to má za chvíli veškeré obvazy prosáklé,na veterině už nejsou,nemůže vykrvácet,kdy přestane krvácet?děkuji J

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

2x
Je potreba to zasit. Obvolejte veterinare v okoli. Nejlepe ty, kteri maji ordinaci doma. Jiste vas neodmitnou. R.
bratislava
hodnocení

Dobrý den,máme to za sebou,labrák dostal tabletu na uklidnění,aby vše prospal a netřepal aspon v začátku hlavou a tím si nepovolil stehy a opět mu ouško nekrvácelo,ted spí,tak snad ho pro začátek ohlídáme,aby se vše mohlo zahojit,díky J

raadek*
Jsem moc rad, ze je v poradku. R.

papene*
hodnocení

0x

Zavolejte ihned na veterinu!Je jedno kam,tam Vám řeknou co a jak.

Tady nonstop:

NONSTOP VETERINA A VETERINÁRNÍ LÉKÁRNA
Ordinující lékař(i):MVDr. Jiří Kolomazník a kolektiv
Kraj:Praha
Adresa:Holečkova 67
PRAHA 5
Specializace:Akvarijní ryby, Terarijní zvířata, Okrasné ptactvo, Holubi, Psi, Kočky, Králíci, Kožešinová zvířata, Drobní savci, Koně
Telefon:257 316 375
Fax:
Mobil:604 279 129
Technické vybavení ordinace:
Pohotovost:ANO
Ordinační hodiny:
PoNONSTOP VETERINA
ÚtNONSTOP VETERINA
StNONSTOP VETERINA
ČtNONSTOP VETERINA
NONSTOP VETERINA
SoNONSTOP VETERINA
NeNONSTOP VETERINA

Jiné informace:Jedna z mála pohotovostí v Praze, po domluvě s možností výjezdu Mluvíme německy, anglicky, částečně rusky
pt®

Rány na hlavě vždy hodně krvácí. V každém případě volejte Veterinu, jak napsalala ,,papene,, tam vám poradí kam se obrátit, PT

hodnocení

0x

To musela být nepříjemnost plná emocí *hej* Teď ale musíte dohlédnout na to, aby se nedrbal a švy nepotrhal. Z toho jsou pak fakt velké nepříjemnosti. Bude se to hojit a svědit. Neseženete nebo neuděláte límec? *ee* Přeji vašemu psu , ať se mu to v pohodě zahojí a rváče ať příště raději nepotká

raadek*
Jeste k tem utokum. Nejlepsi by bylo aby jste sebou na prochazku brala preventivne kbelik s vodou. To je pri psich rvackach asi nejucinejsi, bohuzel zcela neprakticke. Kupte si radeji silny peprovy sprej a nevahejte ho na agresora pouzit. V jiz probihajici rvacce take, i kdyz to mozna schyta i vas pejsek, ale porad je to lepsi nez zavazna trzna zraneni. R.
martina30*

To co píšete moc nepomáhá.Já jdu do hafinů ,ale já se celkem nebojím,raději se nechám pokousat,ale zachráním svého psa.Je ještě možné přes ně přehodit bundu.

raadek*
Take jsem Martino parkrat chranil sveho pejska tim, ze jsem ho zvedl nad hlavu. Jenze mel 11kg a labrador ma 40kg. Vim, ze nic neni 100% ucinne, ale aspon neco. Ta bunda je dobry napad. Jeste by mozna pomohl nejaky brutalni zvuk jako alarm nebo plynova pistole, ale nevim jestli by to v zapalu boje vubec vnimali. R.
martina30*

Plynová pistole,pepř bych si nelajza při dnešních zákonech může člověk skončit špatně a pokud nejsou svědkové,kteří i kdyxž jsou ,tak většinou vypovídat nechtějí.

pt®

Nám se to stalo 14. února letos na Valentýna. Manžel byl s naším 9 kg psíkem na vycházce na vodítku. Zavětřil ho vlčák a napadl ho. Vlčák byl bez vodítka, bez košíku i bez obojku, našemu psíkovi překousl nohu těsně pod ramenním kloubem a ještě ho celého pokousal. Vlčák nereagoval na povely svého pána, musel ho od našeho psíka odtáhnout. Manžel vzal našeho psíka do náruče a utíkal s ním domů, byli jsme v šoku, byla sobota odpoledne. Obvolala jsem všechny veteriny, někdo mi to nebral, až mi poradili Horoměřice u Prahy. Tam jsem volala, řekli ať přijedeme, udělali rentgen, objednali nás na druhý den na operaci. Operace trvala 2 hodiny, pak jsme jezdili na kontroly. Můžu vám říct, že náš psík strašně zkusil bolesti. Dostal 5 šroubů, 2 kovové dlahy a drát pro spevnění, to bude mít po celý život. Už je, ale veselý a zase běhá. Musíme s ním, ale opatrně, protože ještě někdy zakčuní, asi ho to zabolí. Díky veterináři v Horoměřicích, ale chodí. Kdybychom neměli peníze na operaci, museli bychom ho utratit. Ale nakonec jsme se i finančně s páníčkem od vlčáka vyrovnali, což jsem moc ráda, protože operace, kontroly, injekce vyšly na 12.000,- Kč. PT /stařenka/

hodnocení

0x

Kdysi mi vysvětlil výcvikář, že při rvačce, je-li můj pes napaden jiným, mám chytit cizího psa za ocas a odhodit ho co nejdál. Vezmu-li svého do náručí, dávám čas a prostor břicha a boků cizímu psovi ještě než se narovnám k dispozici. *cert* 2x v životě jsem si to v tom řevu plných zubů uvědomila, zapomněla na svůj strach, a fakt popadla cizího a odhodila. Mám pocit, že to je jediné a nejlepší, co jsem pro svého psa mohla udělat. Fakt to funguje.*hej*A ten cizí pes byl pak úplně dezorientovaný a sklapnul. Když jsme ho příště potkali, měla jsem pocit, že mě chce pozdravit. *vtip*

raadek*
No nevim jak by jste hazela s nemeckou dogou. R.
pt®

Mám za to, že v knize od Rudolfa Desenského jsem to četla také. Chytit psa za ocas a táhnout, prý je to jediná možnost, jak psa odtrhnout od druhého bez zranění. Ale stejně bych se bála. PT /stařenka/

raadek*
Teoreticky by se vam nic nemelo stat. Pamatuji se, ze kdyz si dva dobrmani vyhlidli meho psa a ja ho zvedl nad hlavu, jenom se o me opreli prednima nohama a zurive se sapali nahoru. Ja jako bych ani neexistoval, i kdyz to nebylo zrovna prijemne udrzovat rovnovahu, kdyz byli skoro stejne vysoci jako ja. R.
pt®

To Vás obdivuju, protože mně by se podlomily kolena a nezvládla bych to. Mám k velkým zvířatům respekt. PT /stařenka/

raadek*
Moc se nepodcenujte dokud to nezazijete. Brutalne se vam zvedne hladina adrenalinu a na strach uplne zapomenete. Zacnete citit nenavist vuci agresorum, protoze utoci na vam citove blizkeho, at uz pejska nebo cloveka. I na ukor vaseho zdravi, se utoku postavite. Az pozdeji si uvedomite co se vlastne stalo a mozna se vam podlomi kolena, ale to uz pak je preci jedno. Take jsem nevedel, ze to ve me je a pritom mouchy a komary chytam do sitky a nosim z baraku ven. Hlavne vam preju aby jste to nikdy nemusela zazit. R.

Přesně vím,o čem mluvíte. Byli jsme venku s ročním výmarem, je to takové důvěřivé hravé trdlo, a z nezavřených vrátek jakési pusté zahrady vyběhl velký chlupatý pes a hnal se k nám. Okamžitě jsem se postavila před našeho psa, odhodlaná ho bránit nevím jak. Chlupáč poslechl na můj rázný povel "běž pryč!", ale vzpomněla jsem si na přesně stejnou situaci, kdy jsem byla v lese sama s pětiletým synkem a taky odněkud vyběhl velký pes. Reagovala jsem úplně stejně:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]