Děkuji za opravení, máte pravdu, jedná se především o havrany. Škoda že nejde opravit titulek. Napsal jsem ho bezmyšlenkovitě, protože u nás se na podzim, jak se ozve krákání, říká: "Už přiletěly vrány.", nikdy jsem nikoho neslyšel říct: "Uż přiletěli havrani."
Hledal jsem to a třeba u orlů jsem našel článek, že kvůlu hlučným bojům na Ukrajině změnili trasy. Prý se jim vyhýbají. Napadá mě, že by to mohlo souviset i s vránami/havrany. A taky to může být naopak, že tito ptáci nejsou tak plaší, takže mohli zůstat tam, kde se nažerou. :-/ Ať tak, nebo tak, že by to mohlo souviset.
Ono je to asi lokální. Před cca 14 dny jsem potkal docela slušné hejno na karlovarsku. V posledních letech jsem na některých místech, kde jich bývalo hafo, skoro žádné neviděl. Ale vloni tady někdo psal, že je jich kdesi na Moravě až neskutečné množství.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.