Nejste přihlášen/a.
Zdravím a mám dotaz - ulétla nám andulka, je nějaká šance že najde cestu zpátky na pozemek, kde bychom jí odchytli, nebo už je tak daleko, že netrefí? Má někdo osobní zkušenost s nalezením? Diky.
Choval jsem andulky cca 30 let. Ve venkovních voliérách. Na zimu jsem zateploval pouze igelitem v rámech, aby nebyl průvan a žádné ztráty na životech nebyly. Naopak, hned zjara zahnízdily a krásně vybarvené...
Jednou jsem čistil budky- mladé andulky (ještě nelétaly) jsem pokládal na střechu voliéry, abych jim umyl nožičky od hovínek z budky. A ejhle, sotva zapeřené se zvedly 7ks a odlétly směr pole cca 300m. Nemělo cenu je hledat.
Do dvou dnů byly zpět a sedělo všech 7ks na volieře a nechaly se odchytit ... ALE pak jsem měl ochočenou-Pepíka
chodila se mnou všude, asi ve 3 letech se zvedla a pryč... Pokud vím ,bhžel ani ne tak kočky, ale ostatní ptáci volně žijící, včetně dravců nemají mezi sebou rádi barevné ptáky a zlikvidují je. Čím delší je doba co andulka nebude doma,je
obzvláště na člověka obezřetná a chytit jí? Nezadařilo se.
Bohužel, myslím že ani nepřežila tu první mrazivou noc. Tedy vlastně doufám, protože za 12 let co jsme jí měli neznala nic než byt, ve kterém byla většinou navolno a venku by nenašla potravu. Jak psal kolega Hujer - ty z venkovních violier asi vědí kam se vrátit, ale ta z obýváku zpátky netrefí a asi by se stejně venku nedala chytit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.