Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztracená andulka

Od: kosar® odpovědí: 7 změna:

Zdravím a mám dotaz - ulétla nám andulka, je nějaká šance že najde cestu zpátky na pozemek, kde bychom jí odchytli, nebo už je tak daleko, že netrefí? Má někdo osobní zkušenost s nalezením? Diky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Cestu domů nenajde. Zároveň nepočítejte s tím že nějak dlouho přežije. V zimě obzvláště. Nedokáže si najít jídlo. Její jedinou šancí je, že ji někdo odchytí a buď se jí ujme, nebo jí dá do zveráku.

spu
hodnocení

4x
Nejspíš už je po ní. Když neumrzla, tak ji ulovila kočka.

ltz
hodnocení

4x
Andulka je teplomilný pták a možná tím, že je venku dost zima, tak ani moc daleko neodletla a sedí někde schoulená, pokud už neumrzla. Sama cestu zpět neumí najít.

hujer
hodnocení

2x

Choval jsem andulky cca 30 let. Ve venkovních voliérách. Na zimu jsem zateploval pouze igelitem v rámech, aby nebyl průvan a žádné ztráty na životech nebyly. Naopak, hned zjara zahnízdily a krásně vybarvené...

Jednou jsem čistil budky- mladé andulky (ještě nelétaly) jsem pokládal na střechu voliéry, abych jim umyl nožičky od hovínek z budky. A ejhle, sotva zapeřené se zvedly 7ks a odlétly směr pole cca 300m. Nemělo cenu je hledat.

Do dvou dnů byly zpět a sedělo všech 7ks na volieře a nechaly se odchytit ... ALE pak jsem měl ochočenou-Pepíka

chodila se mnou všude, asi ve 3 letech se zvedla a pryč... Pokud vím ,bhžel ani ne tak kočky, ale ostatní ptáci volně žijící, včetně dravců nemají mezi sebou rádi barevné ptáky a zlikvidují je. Čím delší je doba co andulka nebude doma,je

obzvláště na člověka obezřetná a chytit jí? Nezadařilo se.

hujer
hodnocení

2x

A jak to dopadlo? Vrátila se?

hodnocení

Bohužel, myslím že ani nepřežila tu první mrazivou noc. Tedy vlastně doufám, protože za 12 let co jsme jí měli neznala nic než byt, ve kterém byla většinou navolno a venku by nenašla potravu. Jak psal kolega Hujer - ty z venkovních violier asi vědí kam se vrátit, ale ta z obýváku zpátky netrefí a asi by se stejně venku nedala chytit.

hujer

Díky za zprávu, myslel jsem si to. U těch venkovních (ve volieře) jde o to, že v těch zbývajících volierách byli i jiní papoušci,

kteří dělají povyk a ty ulétlé jakoby volali zpět. A když ne, tak ty ulétlé anduly mají směr kam se vrátit... Ještě se zkusit optat

sousedů v okruhu 1 km...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ochočení andulky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]