Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotě nejí granule

Od: ll odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

mám doma asi 5 měsíční kotě které jsem krmil jak kapsičkami tak granulemi.

Z kapsiček a z příliš mokré stravy mělo občas průjem tak jsem krmil i vařeným kuřecím na vodě, to jedla jak divá.

Mezi tím i tu misku granulí třeba za dva dny spořádala ale teď co zkouším aby se naučila jíst primárně granule tak se jich už den a něco nedotkla. To už musí mít přece hlad ale nechápu že jindy si aspoň zobne a teď asi jako na truc nic.

Bylo mi od všech řečeno že na ní mám být tvrdý tak nevím...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borovice
hodnocení

2x
Kotě má víc rozumu než vy.
Pouze na granulích bych kočku nenechala. Je třeba i vlhké krmivo. Ono se to nezdá, ale některé kočky méně pijí (vodu získávají právě i z vlhké stravy). Lidé pak řeší, proč jim kočka v 5-6 letech umírá na selhání ledvin.
doplněno 29.12.24 20:11: Čtu.
Chcete, aby primárně baštila granule. A já znovu říkám, že to není dobré. A vůbec není dobré být na něj tvrdý.
No, ale jestli vám to poradili v záchranné stanici i veterinář, tak se tím řiďte a ptejte se tam. *nevi*
Já bych hledala jinou cestu, klidně hlavně přes maso, které se dá i mrazit po porcích.
A pak, až se mu trávení srovná, pomalu zkoušet další.
ll
hodnocení

Tak si můj dotaz přečtěte ještě jednou.

Z přemíry vlhkého krmiva měla průjem což už se zlepšilo že jí kapsička takový problém nedělá ale i tak hledám prostě vhodnou rovnováhu aby jedla i ty granule.

Je to kočka z ulice takže je to prostě pro ni skok co se stravy týče.

Krmivo dostává výhradně kvalitní, ne žádné levné šmejdy. Viz. ty ledviny apod. , abychom přesně tomuhle předešli. Pije dost.

Dělám jen to co mi bylo doporučeno od majitelky záchrané stanice kde rozhodně ví co dělají a na veterině to samé.

ll
hodnocení

Ano, s masem počítame. Včera jsem vzal více prs než normálně, to ona může :)

Spíš se mi jednalo i o to že ty granule obsahují i hodně látek a vytamínů které s čistého masa nezíská.

hodnocení

1x
Jistě je něco, co ti nechutná a sníš to jen s největším sebezapřením. Tak si toho udělej na dva tři dny a pak pochopíš (možná) jaký to je když máš k jídlu jen to co nesnášíš.

hodnocení

1x

Nejsou granule jako granule. Zkušenost se psem. Nakoupila jsem po troše různé značky a pak jsme zůstaly u té, kterou jedla.

hodnocení

1x

Kočky jsou v jídle strašně vybíravé, radši budou hladovět, než aby snědly něco, co jim nevoní. Ano, jídlo jim musí především vonět. I sebekvalitnější granule jim nemusí chutnat. Zkuste vyměnit za jiné a zeptejte se paní z útulku, čím ji krmili, na co byla zvyklá. To jí dejte.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, to je typické, jak pozná lepší, tak horší nechce. *smich* Dejte tomu čas, ono si kotě vezme. Pokud už nejí opravdu dlouho, tak to namíchejte, nejdřív trochu granulek, pak víc, pak třeba 50/50,...

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, to je nejlepší řešení, zbytek lze věnovat dále, nebo v útulku. Kamarádka taky kotě rozmazlila a pak jedině drahá kapsička. Naše kočka chtěla třeba jen psí konzervu a to od mala.

hodnocení

0x

já bych je taky nejedl

pb®
hodnocení

0x
Nepíšete jaké granule - značku. To je nejdůležitější údaj. Kapsičky a konzervy všeobecně jsou jednak předražené, jednak většinou nekvalitní. Ty kvalitní jsou maso ve vlastní šťávě a pak nemusím kupovat 80g konzervu za 40Kč, ale můžu koupit rovnou kvalitní maso. Teď už mám jen kocoura, krmím ho granulemi a skoro každý den dostane kousek masa. Když krájím maso pro nás, dostane taky. V říjnu mu bylo 15.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]