Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jezek v zime

Od: majdalka odpovědí: 10 změna:
Nasla jsem jezka ktery nam pochodoval u slepic ve vybehu, jakto ze jeste nespi? Prezije zimu? Nebo muzu mu nejako pomoct?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tak u nás lítají komáři.

Zvažte ho, pokud má více jak půl kyla, nechteho.

Pokud míň, zavolejte na ježčí odchytovku (záchrannou stanici) oni vám důkladně vysvětlí co a jak.

hodnocení

4x

Před pár lety jsem našla ježka pár dní před Vánoci, klouzal se po namrzlé silnici. Vzala jsem ho domů, dala do sklepa, velkou bednu s listím, senem. Misku s vodou, naškrabané hovězí maso. Možno i kočičí granulky.

Zvládnul to a na jaře jsme ho vypustili do lesa. Jinak záchranná stanice, na netu si najdete, podle Vašeho bydliště, je jich dost. Jaga.

makk
hodnocení

2x

Pokud je dospělý, nechte ho být, on si zaleze. Pokud je malý (nevím jestli je limit těch 0,5kg, ale je prostě cca poloviční než dospělý) a máte sklep, udělejte mu ve sklepě pelech (stačí krabice se slámou nebo senem) a dejte mu tam vodu a kočičí granule. On v zimě nebude pořád spát, občas vyleze a půjde se nažrat a napít, takže vám bude trochu šmejdit ve sklepě. No a na jaře ho vypustíte do přírody.Takto jsme přezimovali malého ježka už několikrát a vždy bez problémů přežil. Musíte počítat s tím, že nejspíš bude mít blechy, takže domácí mazlíčky k němu raději nepouštějte.

pb®
hodnocení

1x

Dejte mu misku kočičích granulí, pokud bude potřebovat, dokrmí se a někam zaleze na zazimování. Také je pravidlo, že ježek je noční tvor, tedy ve dne by ho člověk neměl vidět. Pokud vidíte ježka ve dne, jak si to někudy štráduje, potřebuje pomoct. Leckdy stačí odchytit, nakrmit, napojit a pustit ven.

hodnocení

0x
Tepla zima ho pletie a vyliezol z miesta, kde hibernuje. Dajte mu vodu a nejake jedlo, granule, uvarene maso ...

borovice
hodnocení

0x
Nevím jak u vás, ale u nás zas až tak moc teplo není, aby se budili. U ježka byste měli zvážit dvě věci. Jeho zdravotní stav a tělesnou hmotnost. Pokud vám nepřijde zdravotně OK, nebo je malý (tak půl kila), je třeba volat záchrannou stanici.

martinkupka
hodnocení

0x

u nás dokonce (včera) jezdily motorky a potkal jsem mladíka v kraťasech

a1

A byli ostříháni na ježka?

liska5
hodnocení

0x

Když se oteplí, tak někdy vyleze. Zažila jsem. Mezitím, co požíral vločky a granulky pro štěňata, zastřešila jsem mu za kurníkem tu hromadu větví, pod kterou měl pelech.

liska5

A já dnes našla na chodníku krásnou žížalu. Jenom si to mířila na vozovku. Odnesla jsem ji pod strom, ať se zavrtá. Ježek by si s ní poradil ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]