Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
odjakživa mám problém s tlením rostlin v akváriu. Teď jsem zakládala nové, 140l. Po 2 měsících ale opět začaly rostliny tlít a hnít. Z akvária se line typický zápach a já už si s tím nevím rady. Rybyčky chovám několik let a s tímto problémem se potýkám pořád. Už si nevím rady. Akváruim je sladkovodní, voda odstátá,24°C, rostliny jednou za čas hnojím hnojivem Crypto od TetraPlant. Od překrmování to být také nemůže, protože rybičky vše spořádají, a teď, jak jsem zakládala to nové akvárko, tak se rostliny začaly rokládat dřív, než jsem tam ty rybky stačila vůbec dát. Vodu musím dost často měnit, drhnout akvárium... a na skle u hladiny se mi objevila plíseň Přitom jsem teď zase všechno projistotu kupovala nové, protože jsem pojala podezření, že při předchozím akváriu to byl důsledek špatné desinfekce. Takže jak koukám, tak nebyl. Stalo se mi to i u nového vybavení :o/
Kdybyste náhodou někdo věděl co s tím, tak díky za odpověď...
Kačatko´+.
Jaké rostliny používáte? Kolik jich je? Kolik je rybiček v akváriu a proč proboha akvárium hnojíte?
Jaký používáte filtr a vzduchování? Odkud ty rostlinky máte?
Zkuste mi zodpovědět tyto otázky, potom to můžeme probírat dál...
Je možné, že bystre sem mohla vložit fotky - rostlin, plísně atd.? Nebo mi je poslat na e-mail (klepnutím na nick se otevře formulář-postupujte dle návodu)
Krásný den.
No asi takhle... tento problém mám několik let, takže množství rybiček se lišilo /i velikost akvárií/. Z rostlinek mám teď v akváriu kabombu, echinodorus a vallisneria.. Barevné kultivary jsem nikdy neměla. Ale rostliny kupuji v obchodě /Hornbach/, to je fakt.
Množství světla se taky lišilo. Na těch 140l jsem měla 18W. Teď, jak jsem zařídila nové akvárium, tak se mi při stěhování lampička rozbila. Než jsem koupila novou, bylo akvárium bez umělého světla a stejně byl ten samý problém, jako když jsem tu zářivku měla. Jinak svítím tak těch 14hod. Ráno zapnu, večer vypnu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.