Nejste přihlášen/a.
Kamarádce se usadil za zahradou srnec. Je to v takové zarostlé rokli, že ani nechce přes louku do lesa, kde má krmelec se senem a solí.. Ona mu denně dá kousek suchého chleba a chce po mně, abych jí ten suchý chleba shromažďovala. Hledala jsem, co ještě srnky mohou, jestli i rohlíky, a dočetla jsem se, že nic z pečiva! Ani chleba! Jedině kaštany, žaludy ap. Jeden myslivec mi řekl, že by suchý chleba srnec mohl, když nic... Ale neříkal to nadšeně. Máte někdo s tímhle zkušenost? Aby na konci zimy milý srneček neskončil špatně. Čím mu případně přilepšit, než udeří pravá zima?
3x
Kamarádce důrazně vzkažte, že chlebem a pečivem obecně mu ubližuje a ohrožuje ho na životě, který by neskončil zrovna bezbolestně ale v křečích! Ani tím krmením nepomáhá, protože si na to zvykne a přestane se starat o hledání potravy.
Pro srnu udělá nejlíp, když ji nechá a případné přikrmování nechá na myslivcích.
A pokud už bude mít neodolatelné nutkání krmit, tak ať si o tom něco nastuduje. Jako jeden z prvních textů může být např. zde: Na výlet za zvířá/...
2x
1x
Asi se doba vyvíjí, ale před nějakými 40 lety jsem zcela oficiálně, pod hlavičkou mysliveckého sdružení, jezdil v zimě dopňovat krmelce. V batohu kaštany, žaludy a světe div se, tvrdý chléb. To, že nesmějí bílé pečivo a že chléb nesmí být jakkoliv nekvalitní (plíseň) se samozřejmě vědělo. Sůl vysoké ani prasatům nevadí, naopak - je hlavní složkou lizu.
0x
Co jsem viděla u krmelců: oves (ječmen?), seno, sůl, řepu, kukuřici, krmné směsi, nějaké ovoce (jablka), zeleninu (kapustu nebo zelí?, brambory, mrkev).
Lepší přikrmovat, než aby chodil na řepku.
Díky za reakce. Já si to právě četla, jakou paseku dělá pečivo v útrobách srnčí zvěře a řekla jí to. Ona ale trvá na svém přikrmování. Tak jsem potřebovala potvrdit to Vámi - rádci. Výčet doporučeného krmení jí dám. Jinak řepka tu není, je to v Jeseníkách. Ten chleba mu dává sušenej na radiátoru a rovnou do huby. Už prý loni tam chodil.
Vpodstatě je to jistá forma týrání-bohužel..
Přesně tak. Měli jsme kdysi návštěvu s malými holčičkami. Děcka hodila křečkovi kousek čokolády a on zhynul do druhého dne. Zvířata mají jiné trávení. Jen holt ona to má jako nejbližší bytost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.