Nejste přihlášen/a.
Kamarádce se usadil za zahradou srnec. Je to v takové zarostlé rokli, že ani nechce přes louku do lesa, kde má krmelec se senem a solí.. Ona mu denně dá kousek suchého chleba a chce po mně, abych jí ten suchý chleba shromažďovala. Hledala jsem, co ještě srnky mohou, jestli i rohlíky, a dočetla jsem se, že nic z pečiva! Ani chleba! Jedině kaštany, žaludy ap. Jeden myslivec mi řekl, že by suchý chleba srnec mohl, když nic... Ale neříkal to nadšeně. Máte někdo s tímhle zkušenost? Aby na konci zimy milý srneček neskončil špatně. Čím mu případně přilepšit, než udeří pravá zima?
Kamarádce důrazně vzkažte, že chlebem a pečivem obecně mu ubližuje a ohrožuje ho na životě, který by neskončil zrovna bezbolestně ale v křečích! Ani tím krmením nepomáhá, protože si na to zvykne a přestane se starat o hledání potravy.
Pro srnu udělá nejlíp, když ji nechá a případné přikrmování nechá na myslivcích.
A pokud už bude mít neodolatelné nutkání krmit, tak ať si o tom něco nastuduje. Jako jeden z prvních textů může být např. zde: Na výlet za zvířá/...
Asi se doba vyvíjí, ale před nějakými 40 lety jsem zcela oficiálně, pod hlavičkou mysliveckého sdružení, jezdil v zimě dopňovat krmelce. V batohu kaštany, žaludy a světe div se, tvrdý chléb. To, že nesmějí bílé pečivo a že chléb nesmí být jakkoliv nekvalitní (plíseň) se samozřejmě vědělo. Sůl vysoké ani prasatům nevadí, naopak - je hlavní složkou lizu.
Díky za reakce. Já si to právě četla, jakou paseku dělá pečivo v útrobách srnčí zvěře a řekla jí to. Ona ale trvá na svém přikrmování. Tak jsem potřebovala potvrdit to Vámi - rádci. Výčet doporučeného krmení jí dám. Jinak řepka tu není, je to v Jeseníkách. Ten chleba mu dává sušenej na radiátoru a rovnou do huby. Už prý loni tam chodil.
Přesně tak. Měli jsme kdysi návštěvu s malými holčičkami. Děcka hodila křečkovi kousek čokolády a on zhynul do druhého dne. Zvířata mají jiné trávení. Jen holt ona to má jako nejbližší bytost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.