Nejste přihlášen/a.
mohu pořídit k cca 5leté andulce novou, mladou andulku do jedné klece?Mám pocit, že dny osamocení nese dost smutně. Děkuji
Vzájemné zvykání dvou andulek
Problém: Andulka, která žila dosud o samotě se nesnese s novým přírůstkem
Možné příčiny: V přírodě si andulka svého partnera může vybrat z většího počtu jedinců, což doma nejde. Možná proto nového kamaráda odmítá. Je možné, že se starší andulka se cítí jako majitel klece a nového ptáčka vyhání.
Náprava: Pokud zjistíte, že starousedlík na nového ptáčka útočí, musíte je od sebe oddělit do dvou různých klecí a postupně je spolu seznamovat. Poznámka: Pohlaví druhého partnera nehraje žádnou roli, pokud nechcete chovat mladé.
převzato: chovandulek.ic.cz/...
Měli jsme andulku neuvěřitelných 13 let, už nemohla pak ani létat a nožičky měla jak po revma. Jednou syn přinesl domů korelu, dostal ji od kamaráda. Honem pro druhou klec, aby byla ve svém. To byste koukali, jak naše andulka dokázala na korelu útočit a odehnat ji od své klece, ale klidně si vlezla do klece korely, jako domů, ale běda obráceně. Takže každý ptáček svou klec, tak to vidím já. PT
Také jsme naší andulce ze stejného důvodu pořídili kamaráda a přijala ho perfektně. Když jsme novou andulku přinesli domů, okamžitě přiletěla na klec, kde nová andulka byla a začala jí zkoumat. Ta nová byla dost vyjukaná a nebyla zvyklá létat, bylo to mládě a ve zverimexu ani moc prostoru neměla. Naše andulka se o ní od začátku starala a naučila ji létat. Takže já mám jen pozitivní zkušenost. Je fakt, že se obě andulky pak trošku izolovaly od nás a nová andulka nešla ochočit jako ta původní, přilnula k nám, až když ta naše původní po letech zemřela. Ale jinak vše v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.