Nejste přihlášen/a.
Už druhý případ jsem dnes vyslechla, že potkani dokážou krást vajíčka. Nerozbitá vajíčka byla nalezena v děrách v kompostu a hromádka celých vajíček nanošená do jamky pod stodolou 8m od zavřeného dvorku se slepicemi. Jiné zvíře jsme vyloučili, neb zmizely návnady na potkany a větší zvíře by neprolezlo, maximálně kuna. Ta by ale šla spíš po slepici. Známý prý takového potkaního zloděje viděl v akci, a že si pomáhal tlapkama. Zažili jste to? Nedovedu si to představit.
Jejich pes by tam neprolez, je to uzavřený dvorek mezi budovami v areálu, který pes hlídá.
Jinak vím, jak pes nosí vajíčka. Nás to tak kdysi dělal. Nosil vajca od souseda v hubě k nám. Položil do trávy a šel pro další. To na něm bylo vidět ten protaženej výraz, tu nenápadně plnou hubu
Jednou v zimě přinesl mražený hrášek, až na schody. To když sousedka ob dva baráky odmražovala lednici, dala si její obsah na terasu. A vrchol bylo čerstvé maso ze zabíjačky, co sebral od jiných sousedů z kraje stolu. Nesežral to, jen přinesl, chtěl se zavděčit. To byl dobrý pes.
před let jsem slyšel v hospodě že část obsahu vejce se má odsát jehlou a stříknout tam koncentrovaný fridex, škodné to prý chutná a otrava je smrtelná, potkan celá vejce neodnáší a kuna je zákonem chráněna pokud jde o ježka, ten vejce sežere na místě, pokud se mu podaří poškodit skořápku a tu nechá na místě
kde je žrádlo tam se vyskytuje všechny druhy škodné
Jednou kolem králičárny jsem viděl z okna potulovat kunu. Večer jsem tam dal na příhodné místo vajíčko a ráno bylo pryč. A teď nevážně foto pracovitého ježka.
Zdravím, na ježka pozor, kamarádka jej viděla žrát i slepici pod autem. Prostě ji uhnal, zakousl a pak pěkně žral.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.