Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubní kámen u stareho psa

Od: elli odpovědí: 16 změna:
Jak se odstraní zubní kamen jak ne ultrazvukem při uspání psa. Náš pejsek ma 11r. A četla jsem že se u starych psu nedoporučuje uspání. Jak jinak se to dělá?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zajděte za veterinářem a zjistěte, co nabízí. Zubní kámen je jedna věc, ale červené dásně a pach z puseny je znamením, že je tam zánět. To znamená zvýšená sedimentace a crp a dopad na srdíčko o na ledviny. Veterinář prohlédne, poslechne a nabídne řešení. On sám by také nebyl rád, kdyby zavinil smrt pejska. Já byla s Dorkou čistit zuby v 15ti letech. Pohoda.

Také máme jít na čištění, je ji 7,5roku. Všiml jsem si, se ji hýbou dva přední zuby a na kontrole doktorka říká, že bude muset jít ven i špičák. Ale jinak že zadní zuby vypadají dobře. Půjdeme ale později, protože v květnu musela na kastraci. Piškoty už nějaký rok nedáváme vůbec, Dostává maso, vařené kuřecí kosti, také vepřové a hlavně dostatek zeleniny, mrkev, paprika, zvláště zelí, kysané syrové, kurkumu.

hodnocení

1x

Opravdu si myslíš, že tvůj načesaný krásný pes zaslouží mít toto v puseně? Jenom proto, že jsi něco někde slyšela?

Zubní kámen u stareho psa

hodnocení

1x

Nejde, před 3 měs to pejskovi dělali ručně a je to zpět vč zánětu dásní, právě teď to řeším na veterině, 11,5 roku, něco se bude trhat, něco čistit, je nutné předoperacni vyšetření, bude to pálka, ale je to moje skoro dítě,

elli
hodnocení

A jak ji to čistí? Při narkóze?
martinkupka

při narkóze s tím, že jeden ze 3 psů se už neprobudí...jak se stalo sousedce odvezla 3 buldočky přivezla zpět jen 2...proto nebudu mít jacka russela se zářivým úsměvem z reklamy, protože to nerisknu

My jsme teď nechávali uspat (narkóza) 11,5letou jezevčičku, veterinářka jí dělala zákrok na víčku (odstranění nádorku, který prorůstal do spojivky) a současně jsme jí nechali vyčistit zoubky.

Pro zkušeného veterináře není ani starší pejsek problém. Je provedeno předoperační vyšetření a vet vyhodnotí podle zdravotního stavu způsob narkózy. Naše feňulka je po zákroku v pořádku a vím, že má zase tak na 5 let se zuby vystaráno. Operaci jsme měli u MVDr. Zuzany Weinlichové. Ona je "dvorní vetka" spolku Jezevčíci v nouzi, kde ošetřuje stovku starých všelijak nemocných a ochrnutých psů. Má se starými psy mnoho zkušeností.

Martino, ty mluvíš o kamení na zubech, ale to není jen o tom. Je to hlavně o zánětu dásní a s tím spojené zvýšené CRP a sedimentace. Jeden ze tří? Téééda, nejsi ty panikářka? JPP -jedna paní povídala? Mám palé psy 45 let a z každýn jsem byla snad 3 x za život čistit v narkoze a nic se nestalo a ani jsem neslyšela. *zed*

pb®
hodnocení

0x
Kdyby jedl pes kosti, nemá zubní kámen. Ne ty kosti z kůže, ale pravé hovězí morkové kosti.
Zubní kámen se dá odstranit i bez narkózy, záleží na šikovnosti veterináře a nehysterčení psa. Byla jsem s 15letou čivavou od švagrové, šikovná veterinářka, sama chovatelka psů, koček, koní, ovcí odstranila zubní kámen pěkně postaru háčkem.
Taky existuje ultrazvuk pro domácí použití. Odstranila jsem jím zubní kámen kocourovi mé matky. Můj kocour byl pod narkózou ve svých 14 letech a to má ztluštěnou srdeční stěnu. Dostal šetrnou narkózu, potom infuzi na rychlé vyprchání. Veterinářce jsem říkala, že se nebudu zlobit, když se kocour už neprobere. Byla si jistá, že se probere. Probral se. Je to skoro rok, kocourovi je 15 a nevypadá, že by chtěl odejít do věčných lovišť.
lilil
pro pb
Jaky domáci ultrazvuk máte na mysly, dejte odkaz. Díky

@lilil Třeba tohle, je jich na výběr hodně.

pb®

Ano přesně ten, funguje dobře.

Dělá to nějaké zvuky nebo je to tiché?

eda1y
hodnocení

Kolik to tak stojí i z před narkozni vyšetření? Naši Bobinu to taky čeka. Ma 12r.
Na to jsem se dnes ptala u nás 100 Kč
To je různé. Jeden veterinář říkal 2500-3500 dle toho kolik se bude trhat, jiná veterinářka 8-10tis včetně předoperační a inhalačního uspání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]