Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hmyz - potravinový mol?

Od: jancaak® odpovědí: 6 změna:
Ahoj, je na fotce potravinový mol nebo něco jiného? Máme jich několik ve spizirne a nejdou na mololapky, což je zvláštní.
Tento se výjimečně chytil. Díky

Hmyz - potravinový mol?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Při troše fantazie by ten růžový rozmazaný flek na růžovém podkladu potravinový mol mohl být. *zmateny*

hodnocení

3x

Mololapky přilepí dospělce. V sypkých potravinách ale už máte vajíčka a mrňavé červíky, které jste si přinesla z obchodu. Naskládejte všechny sáčky na noc do mrazáku, mráz zlikviduje všechno živé. A pak přesypejte do uzaviratelných dóz. A od hmyzáků je navždy klid. *hej*

Navždy? Nevěřím.

Cca 10 let jsem místo dóz používala láhve od mléka. Pak jsem na trhu objevila vysoké dózy a ty už mám také hezkých pár roků. Co ze sámošky donesu, dám na mrazák přes noc. Věřím, že budu bez hmyzáků navždy. ;) Blešíku, opravdu si myslíte, že si donesete z obchodu vajíčka a miničervíky a ti si čuchnou, ucítí seno, které bylo dříve bobkovým listem a budou zdrhat? Skutečně

jiofa
hodnocení

2x

Foto je mizerné, ale vypadá to na na zavíječe moučného.

hodnocení

1x

Je to moučný mol. Je třeba, kromě již uvedených postupů, nenechávat nějaký čas žádné zbytky moučných potravin volně, nezabalené. Pozor na drobky, které mohou zapadat do různých škvír, pozor i na balené koření, provrtají i obal s ostrým kořením, vše prohlédnout a když máte vyčištěno, tak dát volně do spíže bobkové listy, které je odpuzují. Dávám i do dóz s potravinami, tak 2 ks do každé. Teď prodávají hodně napadené mouky, krupici i strouhanku, musela jsem po rozbalení vyhodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]