Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, začátkem minulého týdne se mi na dlažbě venkovní verandy objevilo několik jedinců lezoucího hmyzu. Každý cca 15 až 20mm dlouhý, tenký, na první pohled vypadá jako jehličí. Verandu jsem zametla, jenže následující den už jich byly desítky a několik se jich dostalo na vnitřní chodbu a následně do koupelny (byla jsem přesvědčena, že vchodové dveře dostatečně těsní, přesto prolezly. Postříkala jsem hrany verandy Biolitem, ráno byla veranda pokryta mrtvolkami, už v řádu stovek kusů. V postřiku stále pokračuji, i přes to mi každý den několik potvor leze po chodbě a koupelně. Mrtvolek na verandě metu plné lopatky. Nepodařilo se mi objevit zdroj výskytu, přes den se neobjevují, vylézají jen v noci. Může mi, prosím, někdo poradit o co se jedná, kde se to vzalo a co s tím? Moc děkuji.
To není jen tak nějaký hmyz. Mnohonožky jsou členovci, naprosto neškodní a užiteční tvorové a pobývají v půdě a pod listím. Vraťte je na zahradu.
Znáte mnohonožky, pilné pomocnice mnoha zahrádkářů?
https://dvojka.rozhlas.cz/znate-mnohonozky-pilne-pomocnice-mnoha-zahradkaru-7516010
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.