Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chemie do rybniku

Od: alfonzo odpovědí: 4 změna:

Mám rybníček cca 7000litru bez filtrace .Pořadí někdo spolehlivou chemii aby byla voda čistější? Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

1x

V rybníčku se musí vytvořit biotop, který ve výsledku povede k čisté až průzračné vodě. To znamená vytvořit na začátku takové prostředí, které časem povede k samočistícímu procesu.. Vhodné dno, kameny, skrýše pro vodní život, přítok a odtok vody, osázení rostlinami v různých částech rybníčku, minimálně ryb, stanoviště částečně stíněné bez velkého množství listnatých stromů v těsné blízkosti. Podle podmínek jednou za pár let odstranit přebytek zahnívajícího materiálu na dně i přerůstající zeleň a další a další drobnosti. To nejpodstatnější je mít přítok čisté vody, třebaže jen někdy při deštích ze střechy apod. PS. Mám cca 25 let menší nepravidelný rybníček cca 5x3 m a nikdy jsem neměl špinavou vodu. Je to práce jako se vším když chcete mít něco zajímavého a pěkného. Chemie tam nepatří. V současnosti bez ryb, ale vyskytují se tam žáby, užovky i pár kachen se tam náhodně zastavil, vážky, potápníci a další drobný živočichové. A je to v menším městě.

tvl
hodnocení

0x

Půllitr Sava :)

Pokud tu vodu chceš pít, tak si presti na Savu dávkování

alfonzo
hodnocení

A nevadí Savo rybám?

tvl

Rybak jsi nic nepsal, ale ty ryby potřebují žrát ten plankton :))

Ryby se používá ozařování ÚV lampou (Zapůsobil lokálně, světlem zabije mikroby jen v trubce a filtrace

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]