Nejste přihlášen/a.
Zdravím,máte někdo kočku která nechodí ven a má doma záchůdek?
Jak často měníte? Naše chodívala ven, tak jsme písek doma neměli, teď problém se sousedními kocoury, tak ven nechce. Dala jsem jí po domě 3 krabice se stelivem, zkraje do nich 2-3x šla, já jsem to mokré zhrudkovatělé vynesla ale zbytek jsem v krabici nechala. Ted mi udělala několikrát lumpárnu na podlaze...
Kolikrát může jít na ten písek? Nebo to celé vysypete po jednom použití a dáte celý nový? achjo, co s tím...? Děkuju za zkušenost nebo radu.
5x
Hrudky a hovínka.
Pak jen dosypu.
Když začne zapáchat, měním celé.
Používám kočičí stelivo co hrudkuje.
Jo a zachod jen jeden, pak kočka neví kam jít.
1x
Srovnalo se to, až se jí srovnala psychika. Jinak může záležet i na tom, jaké stelivo použijete. Čistit pokud možno po každém použití, ale kompletní výměna jen jednou za čas.
Ale pozor. Už jsem zažila kočku, která odmítala jít na již jednou použity zachodek. Ale to je výjimka.
0x
Papírové krabice nejsou dobrým materiálem. Načichnou a kočkám se smradlavý záchůdek nelíbí. Musíte koupit z umělé hmoty a také diravou lopatku, kterou koule a hovínka, několikrát za den vyberete a nově dosypete. Celé se to mění cca za necelý týden. Vysypat a wecko vymýt mydlinkami. Pak kočka bude spokojená a nikam jinam nebude chodit.
0x
Denně se vyndavalo zhrudkovatělé stelivo po čůrání a hovínka.
Jednou měsíčně (nebo když došlo k nějaké nehodě, že se třeba netrefil a pokakal bedýnku na rantlu) se vysypalo vše a bedýnka se umyla.
Musíte ale dávat pozor, aby se vám ty hrudky nerozpadly, pak tam zůstávají kousky, které kočkám vadí, protože jsou počurané, i když to už uschlo. Lepší je vzít více, než méně, třeba vyndat hrudku a když vidíte, že opadaly kousky tak vzít i ty kousky, i když s tím vezmete trochu steliva, které je ok. Ve výsledku se to vyplatí.
0x
Moje třeba do těchto super- hyper steliv nevleze, raději to hodí vedle záchoda a jde jen na obyčejný. Kauflandátsky písek. Tak jak píšete 10kg za 100kč
@juraja Jo, to se stat muze. Ale takova je jedna kocka z deseti. Navic si musis vybrat spravnou vuni, je jich na vyber dost.
0x
0x
Není pomoci. Marné volání. Znám tohle ze zahrádkářské kolonie. Na botách, na motyčce, na rukách, děs k uzoufání. A neuděláš vůbec nic. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.