Nejste přihlášen/a.
Když se narodil vnuk a mladí s ním přijeli, naše Kika (jezevčík) začala čurat v předsíni. Do té doby nikdy doma nic. Chytrá, máme tam dlažbu, mohla taky čurat na koberce a to by bylo horší. Vyčurala se vždycky v noci. Nemocná nebyla, venčili jsme ji večer jako vždycky, ani stará, měla 4 roky. Připadalo mi, že si začala značkovat před miminem svoje teritorium. Jednou jsem hodila na dlaždice v předsíni večer můj svetr. Chtěla jsem jí naznačit, že to je moje území. Nevyčurala se tam (ani jinam) a od té doby to nedělá, jako by pochopila, že tudy cesta nepovede. Můžete to zkusit taky.
Verunko, z tvého povídání nechápu, jestli mluvíš o novém lidském miminku nebo o štěněti. Na co se to vlastně ptáš?
Dva dny staré miminko? To byl domácí porod? Až povyroste, naučte ho na nočníček. Štěnátko také začněte učit vykonávat potřebu venku.
Nejsem extra znalec psího uvažování, ale pro jistotu bych byla opatrná. Fenka možná to děťátko zcela a bez výhrad nepřijala. Jen tak bez velkých komentářů zavzpomínám. Před lety se naše fenka a sousedova fenka nenáviděly. Několikát se porvaly do krve. Ta sousedova využívala situace, kdy jsme neměli zavřenou zahradní branku a dělala kokino pěkně doprostřed cesty. Můj současný pes a jeden pes ze sousedství se také nemají rádi. Některý pes, a já jsem přesvědčená že zrovna ten ze sousedství, poměrně pravidelně kadí na stejné místo přímo před zahradní brankou. Můj současný pes je velmi sebevědomý. Místo pro svůj bobek si většinou vybírá. Pokud možno na něco vyvýšeného. Pak kolem toho dlouho hrabe a štěká. Jsem přesvědčená, že všem okolo sděluje, že toto je jeho rajón. Prostě ti psi svými výkaly něco sdělují. A ne vždy je to pěkné sdělení. A na závěr něco jiného o psí duši. V rodině kolegyně se narodilo děťátko. Fenka se rozhodla, že ho bude opatrovat. V prvních dnech se k postýlce směla přiblížit jen samotná maminka. Časem i ostatní rodina, ale fenka je vždy nějak prověřila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.