Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové miminko

Od: veronikakoneca odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, máme doma dva dny nové miminko, seznámení s fenkou proběhlo v pořádku, ale kálý před postýlkou. Nevíte proč?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Když se narodil vnuk a mladí s ním přijeli, naše Kika (jezevčík) začala čurat v předsíni. Do té doby nikdy doma nic. Chytrá, máme tam dlažbu, mohla taky čurat na koberce a to by bylo horší. Vyčurala se vždycky v noci. Nemocná nebyla, venčili jsme ji večer jako vždycky, ani stará, měla 4 roky. Připadalo mi, že si začala značkovat před miminem svoje teritorium. Jednou jsem hodila na dlaždice v předsíni večer můj svetr. Chtěla jsem jí naznačit, že to je moje území. Nevyčurala se tam (ani jinam) a od té doby to nedělá, jako by pochopila, že tudy cesta nepovede. Můžete to zkusit taky.

Ale velmi důležité je nezačít psa odstrkovat kvůli miminku. Kiku jsme neustále ujišťovali, že je naše láska, a pak byla schopná přijmout i miminko. Dnes má vnuk 8 let a vycházejí spolu skvěle už od doby, kdy ještě lezl po dece na koberci.

hodnocení

3x

Zda se, že radci nechápou dotaz. Pejsek na nového člena zřejmě žárlí. Pejskovi řekněte fuj a pochovejte obcas oba najednou. Sedněte si k mimčo k postýlce a chovejte pejska.

ltz
hodnocení

1x
Říká se, že když pribyde nový člen do rodiny, tedy u vás asi to miminko, tak pejsek se s novou situací musí napřed vyrovnat. Mění své chování nebo návyky.

hodnocení

1x

Verunko, z tvého povídání nechápu, jestli mluvíš o novém lidském miminku nebo o štěněti. Na co se to vlastně ptáš?

Také jsem to nepochopil. Ale možná stěně cítí hovínka z postýlky, tak si to místo vybralo také.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, to je úžasné - miminko a už ví, že si nesmí nakadit do pelechu . Věnujte se mu, učte ho kálet na noviny (vždy čisté) a ty každý den posouvejte o něco blíže k východu z bytu. Chvilku to potrvá, ale časem pochopí, že bude chodit kálet ven. Zdravím!
doplněno 26.10.24 13:15: Tak zpět, všechno je jinak. Nyní Váš dotaz chápu tak, že máte doma nové člověčí miminko a fenka, kterou už v domácnosti byla ho přijala, ale chodí najednou kálet na podlahu před postýlku, kde miminko leží. Tak, bohužel, této psí řeči nerozumím, ale jenom Vám poradím psát dotazy jednoznačně, srozumitelně a klidně více vysvětlující.
doplněno 26.10.24 19:21: Fenka sice miminko vzala na vědomí, ale svým osobitým způsobem dává poměrně významně najevo, co si o celé nové situaci v rodině, ze které nadšena není, myslí.

Myslím, že můžete mít pravdu, viz můj příspěvek níže.

km

*smich* taky jsem byl zmaten, to je tak, když někdo neumí formulovat dotaz *bzum*

bramburka
hodnocení

0x

Jedna se o dve bytosti? Miminko a fenku? Nebo jenom o stenatko?

hodnocení

0x

Dva dny staré miminko? To byl domácí porod? Až povyroste, naučte ho na nočníček. Štěnátko také začněte učit vykonávat potřebu venku.

máme doma dva dny nové miminko

Dva dny staré miminko

hodnocení

0x

Nejsem extra znalec psího uvažování, ale pro jistotu bych byla opatrná. Fenka možná to děťátko zcela a bez výhrad nepřijala. Jen tak bez velkých komentářů zavzpomínám. Před lety se naše fenka a sousedova fenka nenáviděly. Několikát se porvaly do krve. Ta sousedova využívala situace, kdy jsme neměli zavřenou zahradní branku a dělala kokino pěkně doprostřed cesty. Můj současný pes a jeden pes ze sousedství se také nemají rádi. Některý pes, a já jsem přesvědčená že zrovna ten ze sousedství, poměrně pravidelně kadí na stejné místo přímo před zahradní brankou. Můj současný pes je velmi sebevědomý. Místo pro svůj bobek si většinou vybírá. Pokud možno na něco vyvýšeného. Pak kolem toho dlouho hrabe a štěká. Jsem přesvědčená, že všem okolo sděluje, že toto je jeho rajón. Prostě ti psi svými výkaly něco sdělují. A ne vždy je to pěkné sdělení. A na závěr něco jiného o psí duši. V rodině kolegyně se narodilo děťátko. Fenka se rozhodla, že ho bude opatrovat. V prvních dnech se k postýlce směla přiblížit jen samotná maminka. Časem i ostatní rodina, ale fenka je vždy nějak prověřila.

hodnocení

0x
Fenka dává prckovi najevo, že tohle je její teritorium a její domácí prostředí.

eres
hodnocení

0x

Říká se: kdo se bojí sere v síni

Nevím, jestli to nějak souvisí? Třeba mi to někdo vysvětlí.

Třeba mi to někdo vysvětlí.

Každopádně ten pejsek žárlí, o tom žádná asi mu věnuje the daleko méně pozornosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]