Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octomilky přesnější poměr cukr/ocet/jar

Od: sturka odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

už asi 5. den mám v bytě octomilky. Desítky denně jich ručně zabiju, jídlo schovávám, utírám hned rozkrojené ovoce atd. Jde mi ale o to, jak vytvořit nějakou účinnou past. Zkusil jsem ocet / cukr / jar a za 15 hodin ani jedna muška.

Ale nepíšou v jakém poměru. Možná sem dal více jaru, že je to odpuzuje...?

Díky za rady, případně i jiné pasti. Koukal jsem že něco nabízeli i v DM drogerie, ale odkaz přes vyhledávač už nefunguje...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, "babská" rada - do malé misky nalít trochu džusu (nebo vína či octa), dobře zakrýt potravinářskou/stahovací fólií a do ní udělat několik malých otvorů. Mušky najdou cestu do misky, ale ven už nikoliv (utopí se). Zdravím!

hodnocení

1x

Pastičny na octomilky seženete v každé drogerii. Stojí pár korun a poměr je takový, aby past hubila. Je toho spousta i na internetu, nemusíte se fixovat na nějaký jeden nefunkční odkaz.

Octomilky přesnější poměr cukr/ocet/jar

hodnocení

0x

Také jsem s nima bojoval. Koupil jsem si lapač Bros, fungoval docela dobře. Mám ho již druhý rok a když mi došel ten roztok, laboroval jsem s tím, co tam nalít. No a nejlepší výsledek jsem docílil s vínem :).

hodnocení

0x
Ono je nejdůležitější najít zdoj. Přelitý květináč, zapadlé ovoce, nebo nádoba se sladkým pitím..
Mě ty recepty z netu moc nefungovaly. Asi nejlíp zabralo jablko ve vodě v koupeném lapači, předtím v nedokonale přikryté misce, kterou jsem vždy párkrát denně přiklopil i s muškama a vynesl ven. Na víno jdou taky.

makk
hodnocení

0x

Otázka je, jestli to nejsou spíš smutnice. Vypadají dost podobně a velmi dobře se jim daří v květináčích pokojových květin. Smutnice vám na ocet nepůjdou.

sturka
hodnocení

Tak jsou to smutnice. Černé mušky. Zjištěno přes obrázky. Tak proto na ocet a cukr nejdou...

Dejte všude ty žluté lepivé papírky a půdu nezavlažujte, musí vyschnout. Postupně to vykape, ale nebude to za den.

29.10.24 10:49
Octomilky přesnější poměr cukr/ocet/jar #2
sturka
hodnocení

No květináče tu vevnitř nemáme. Jen za okny venku. Ale okna nijak extra neotvíráme, spíše ne. Ale je to až tento rok, jiné roky tu byly tak 2-3 za den touhle dobou. Teď jich je tak skoro 50 za den. Neustále rozmazávám den co den na oknech. Ale měli jsme tu před měsícem a něco venku za okny povodně.. Tak jestli to je možná tím a jsou v půdě...? Už jsem koukal na tohle, tam taky doporučují žluté desky. Ale kde je spíše narychlo koupit... pasti.cz/...

Dejte všude ty žluté lepivé papírky. Seženete v každé drogérce, domácích potřebách, květinářství. Oni se dají dát kdekoliv. Nemusíte je nacpat výhradně do květináče. Ta blbá mouha se nekouká, zda je to v květináči nebo to visí z lustru. Moucha je blbá a letí na žlutou barvu, protože myslí, že je to květ.

P.S.: Množí se to ve vlhkém prostředí, takže ony povodně by mohly, resp. jsou příčinou. Najít místo množení larev a zamořit to žlutými papírky.

sturka
hodnocení

Díky. Jj, kouknu po tom. No nikdy to tady takhle ve velkém nebylo, tak to asi bude díky těm povodním a vlhké půdě.

Kvůli povodním, ne díky povodním.

Díky povodním by to bylo, pokud byste za ně byl vděčný.

Vy ale nejste vděčný, Vy je litujete, takže BOHUŽEL KVŮLI POVODNÍM.

ben®
chlochydess - přesně. Vnímám-li událost pozitivně, tak díky. Vnímám-li událost negativně, tak kvůli. A pokud nejsem schopen událost vyhodnotit, tak vlivem.

Tento nešvar je extrémně rozšířený, já ale nechápu, co lidi vede k tomu vyjadřovat se nesprávně a zcela opačně, než ve skutečnosti myslí. U nějakého Araba na zájezdu bych to pochopil, ale při dospělé a komunikující osobě původem z Česka tomu nechápu.

ben®
chlochydess - bohužel jsem na to dost vnímavý a je to vyjadřovací nešvar/neschopnost i u lidí vzdělaných a inteligentních. Může za to nedostatečná slovní zásoba a ne zcela jasná/jednoznačná pravidla českého pravopisu (viz Google a tam odkazy na toto téma). "Jo, rakovino díky, že tě mám a kvůli Vánocům jsem dostal dárky" .

Tak to jsme v tom dva a to jenom díky/kvůli naší pedantnosti *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma octomilky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]