Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střet s velkým psem - co je dobře?

Od: honzas odpovědí: 35 změna:

Před pár dny u nás na vsi utekli majitelům dva velcí psi (obě jsou to feny, velikostí a vzhledem jako kuvasz). Znám je jen z občasných setkání, nikdy jsem s nimi neměl problém, ale ani je nikdy nehladil. Po tom jejich útěku jsem na ně nečekaně narazil cestou z lesa už ve vesnici, měl jsem trekové hůlky. Předpokládal jsem, že se v klidu mineme, šel jsem pomalu dál a klidně na ně mluvil, ale začaly kolem mě bez hlesu kroužit a přibližovaly se tak, že jsem se zastavil. Pak mě menší z nich bez zjevné příčiny kousla do stehna, ne silně, neprokousla džíny. Hned jsem ji silně uhodil přes hřet hůlkou a zakřičel "opovaž se!" Obě se stáhly, odběhly a z povzdálí na mě poštěkávaly. V klidu jsem pak přišel domů. Prosím o radu - měl jsem něco udělat jinak? Mám trochu výčitky, že jsem použil tu hůlku, možná stačilo zakřičet. Na druhé straně si říkám, že u tak velkého plemene a ještě když jsou ti psi dva, může být lepší se raději hned ostřeji vymezit (?) Díky za názory a rady.

Honza

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
Dva psi už jsou nebezpečná smečka, která se umí vyhecovat k lovu. Bylo v pořádku zastrašit je co nejdůrazněji. Když by mě cizí pes kousl, tak bych ho klidně i zabil, jako že mám psy rád.

asd1
hodnocení

4x

Něco udělat jinak? Jasně, nečekat až tě kousne ale hned jak jsi je viděl tak do ruky pořádnou sukovici nebo šutr a zahnat. Házení šutrů z "jemných" věcí funguje asi nejlíp, klacek už je boj zblízka. odí se něco do ruky co mu strčíš před hubu aby se hzakousl do hadru/ batohu a ne do ruky.

Ano dva velký psi = nebezpečná smečka která tě klidně potrhá, jeden tě zabaví zepředu druhej půjde zezadu. Kdybys jednoho obejmul a škrtil tak tě sejme druhej.

Nezapomeň tohle řešit s policajtama a to písemně, s požadavkem informování o výsledku šetření (aby to nemohli hodit pod stůl), můžeš tím zachránit někoho příštího. Potkat děcko tak ho klidně sejmou, tys jim to naštěstí rozmluvil hůlkama... Výčitky nejsou na místě, tohle je spíš na bouchačku nebo nůž...

hodnocení

2x

já bych byl příště víc ozbrojen - pepřový spray nůž a kdyby byl zbroják tak i bouchačku a vůbec bych neváhal to použít

ltz
hodnocení

2x
Už bylo hodně takových případů, kdy psi utekli a někoho vážně pokousali a potrhali. Tak jste nemohl vědět, jak se zrovna tito psi zachovají. Ale už byli nebezpeční, když vás jeden z nich kousl, i když lehce. Možná kdybyste se neohnal, dopadl byste hůře. Jen jste se bránil, jak jste mohl. Psi vycítí strach a více si pak dovolí.

hartmanr
hodnocení

2x

Z vlastní zkušenosti, kdy mne jako dítě ošklivě pokousal vlčák a vlastní majitelku pokusal tak, že na následky krvácení zemřela, mohu říct že většinou stačí když na psa (pokud chce zaútočit) pořádně a vší silou zařvete a dáte mu najevo že se ho nebojíte. V mém případě to vždy zabralo, pes se leknul a utekl. Pokud to nezabere, neváhejte a použijte cokoliv, nejlépe nůž nebo zbraň, protože ten pes když ucítí krev, klidně vás zabije (a vím o čem mluvím).

hodnocení

1x

Takovouhle situaci já jsem řešila mnohkrát a vlastně řeším stále. Když pes jde, já se pomalu loudám a sladkým hlasem na psa mluvím: Ahoooj, kde jsi byl? Počural jsi to všechno? Kdepak ty máš pána? Neztratil ses? Běž domů-kapku ostřeji. ;)Každý, fakt každý, se uvolní, volně zamává ocasem, srovná uši a jde dál. Někdy se mi stalo, že si přišel čuchnout. Nastavila jsem mu ruku, dlaní dolů a pak jsme pokračovali, každý svým směrem. *palec* Když běží a tváří se výhružně, to je už jiná, ale i tak začínám Ahoooj! Tím nic nezkazíš. Ukázat, že jsi přítel a nehodláš se s ním rvát.

doplněno 18.10.24 16:19:

Nějakou chvíli jsem dělala výcvikářku na cvičáku a vždycky "po dobrém", ať bylo kolik chce psů, fungovalo mnohem lépe, než prudké pohyby a řvaní, případně házení něčím. Umím zlikvidovat psa, který napadne mě nebo mého psa, 2x jsem vyzkoušela a opravdu klid a klidný hlas je to nejlepší pro všechny. Můžete si myslet nebo zpochybňovat naprosto všechno, co napíšu nebo řeknu. V podstatě je mi to lhostejné. ;)

asd1

Jeden pes a dva psi je obrovský rozdíl. Dva už jsou smečka která se navzájem hecuje. Malýho psa odkopneš a je klid, velkýho ale už jen tak neodkopneš, to se musíš dobře a silně trefit...

Jasně že když jen čmuchá okolo a vrtí ocasem tak likvidace neni potřeba. To ale nebyl případ tazatele, tam už to fest smrdělo průšvihem..

asd1

Na tom cvičáku to byli dva osamocený velký cizí psi který pár hodin běhali po lese a jedna "kořist"? Nebo jen jeden a páníček postával opodál? Zajeď si do Rumunska na Fagaraš a pocourej kolem pastvin, schválně jak tam budeš s tim zvládáním v pohodě...

asd 1, jsi blázen? Proč neodpovídáš tazateli, ale mě posíláš někde do pryč. Má to alespoň trošku logiky? Už jsi mě napadnul několikrát. Starej se o odpovědi tazateli a nepruď mě. Umíš česky? Rozumíš?!

asd1

Tvůj způsob zkusil a akorát ho kousl. Zabralo až prásknutí hůlkou přes hřbet.

Urážej si někoho jinýho.

šel jsem pomalu dál a klidně na ně mluvil, ale začaly kolem mě bez hlesu kroužit a přibližovaly se tak, že j

Nezmění se nic, dokud lidí nepochopí, že jsou psi jak lidi. Tak jako jsou dobrý lidi a špatný lidi, tak samý platí u psů. Muzea mít smečku velkých psů -3kusy, ořechové a nestane se ti nic a jediný co chtějí lovit jsou zajíci a běhat za prasatama a nebo zubama rozštípat masivní dřevěný schody na třísky na zátop. A ani ve 3 si na člověka nedovolí.
Za mě jak kousne čokl člověka, co ho nevyprovokoval, má dostat raketu, že končí.
A dementi, co nezvládají psy, ať si nekupují a nepěstují velký čokly. Dementi co si léčí komplexy. Malý byty v paneláku a v jednom bytě 2 bullové. O2 patra níž 2 Staford
Tohle je země Čoklistán kde si lidičky hojí špatný vztahy s lidma pomocí čoklů.
Stačí vidět týpka.s.obrovskou jizvou na břiše, kterýho vyběhli vlastní Čokli, nebo paní s křivýma prstama na ruce, co jí je rozdrtil vlčáček, milovaný člen rodiny co si chtěl jenom hrat
Stačí vidět týpka s obrovskou jizvou na břiše, kterýho vyvrhli vlastní Čokli
el
Cestoval jsem s kolegou co má zkušenosti z Rumunska. Několikrát na nás doráželi psi, poprvé jsem nevěděl co dělat.
Kolega na nic nečekal,bral kameny a říkal per to po nich. Vždycky jsme je z takhle zahnali Když doráželi z blízka a kamenem nějaký dostal, zakňučel a vzala roha celá smečka.
el
A to jsou tady aktivistické tvary, co tyhle čokly z Rumunska sem ve velkým vozili(8let zpět) a to za peníze dárců pro tyhle zvířecí "neziskovky" (ZISKOVKY)
Jakoby tady nebylo psů po útulcích dost
el
Kamarád říkal že to byli psi hlavně z pastvy tak nevím o tom že by je sem někdo vozil, ale možné je vše.
Ale smečky psů jsou asi všude po světě hlavně v těch chudších oblastech.

Pro zajímavost:
V jedné části Asie jsem neviděl psa skoro ani pořádně štěkat i když jich bylo taky na volno dost. Ptal jsem se na jak je možné, že všichni psi jsou jak beránci Bylo mi vysvětleno, že psi kteří mají potenciál někomu ublížit jdou raději rovnou na pekáč.
Babko podobné zkušenosti, pak se nechá i pohladit nebo si i veme něco z ruky. Pak je můj:)
el
To si piš, že ty toulavý čokly sem z Rumunska vozili a ještě na to od lidí vybírali peníze pomocí sbírek jak na ulicích , tak na transparentní účty. Ale lidi co na ně přispívali peníze neměli tušení, co tam ty smečky psů v Rumunsku prováděly. Protože aktivisti fotili pejsky jen když se tvářili hrozně smutně , aby z lidí vytřískali co nejvíc peněz.
Kolikrát se našel ve smečce nejslabší jedinec a už ho zaživa trhali. Někdy jen vyvrhli a nechali takhle krutou smrtí umírat. Strašný..
Jako by tady nebylo psů v útulku dost.

hodnocení

1x

Honzo, řešil jste to s majitelem?

honzas
hodnocení

Ano, s majitelem jsem se domluvil. Slíbil, že bude hlídat, aby psi neutíkali.

damandys
hodnocení

1x
Když jde proti mě pes, naznačím hod kamenem. Zatím to pomohlo, protože psi nepoznají, že v ruce nic nemáte. A pokud jde stále proti mě, stačí ho pořádně kopnout jako míč při penaltě (zatím jsem nemusel tohle udělat). Pes pozná, jestli se ho bojíte nebo ne. Ale chápu, že u žen a dětí to asi fungovat nebude, tam pomůže ten pepřák. Naštěstí jsem větší a silnější postavy, a to je výhoda.
smode2

S tím kamenem je to docela dobrý nápad. Nicméně pes nepozná nic. Ve smečce už vůbec ne. 3 psi na mě zaútočili a to jsem se jich rozhodně nebál. Ale nekousli mě. Pokud ano, už by byli patrně po smrti. Chtělo by to nějakou legální střelnou zbraň, na kterou nejsou potřeba papíry, kterou by bylo možné psy promptně zastřelit i z několika metrů. Dokud se psi nezačnou ve velkém střlet, jejich někteří páni bez mozku je budou chovat na divoko neustále.

hodnocení

1x
Zakřičet, zadupat, určitě nehypnotizovat pohledem. Člověk především nesmí dát na jevo strach. Pokud by takto zaútočil na mne, hůlku bych o něj nejspíš přerazil, při tvrdším útoku by dostal do kožichu devítimilimetrovou vzpomínku. Před třiceti lety jsem si kvůli toulavým čoklům, kteří mne cestou do práce obtěžovali pořídil plynovou pistoli, dnes bych doporučil nějaký kvalitní sprej(ne od ťamanů).
smode2

Sakra! Plynovka! To je nápad:) díky

Nezapomenout zaregistrovat na OSZBM.

ha
hodnocení

1x

Až je příště vyfotíte - nahrajete video - že jsou bez dozoru - tak můžete eskalovat pokutu majiteli. Jde o porušení zákona - volný pohyb bez dozoru.

Že vás kousli lehce, to si chtěli jenom hrát...

julie12345
hodnocení

0x
Nesoudim jak se zachovat v takové situaci, na to se nedá připravit ani si to moc představit, jak kdo zareaguje. Takova situace se předně nesmí vůbec stát. Neexistuje volně pohybujíci se smečka takového většího plemene. Štvou zvěř, apod... To, že si dovolil kousnout... Byla bych vzteky bez sebe okamžitě šla k majitelce. Kdyby bylo ja Vašem místě děcko, tak mu muže kousnout do tváře?

hodnocení

0x
Vždycky je mít lepší u sebe ANTIČOKL dýku. Oboustranně broušená, musí jít tasit jednou rukou.
Naštěstí jsem už bývalý čoklař, nemusím se bát, že mi čokloidi vymyslí způsob kde jak přelézt, přeskočit, podhrabat, prokousat plot atd...

smode2
hodnocení

0x
Pro tyto účely mám účinný psí pepřák a neváhal bych jej použít. To co píšete by pro mě bylo absolutně neakceptovatelné. Majitelé těchto psů jsou hovada, a to je tak to jediné, co se o nich dá s jistotou říct. Takže bych použil sprej, ale na majitele bych se vykašlal. Místo toho bych pro začátek všechno řešil natvrdo se starostou s tím, že jestli potkám bez dozoru ty čokly znovu, budu si na něj stěžovat na vyšších místech. Starosta, který není schopen tak elementární práce jako je zajištění základní bezpečnosti v obci, musí okamžitě skončit a jít maximálně zametat pod dozorem zkušenějšího pracovníka.
Co se týká psích pepřových sprejů. Účinný hlavně před "konfliktem". Jakmile začne pes kousat, trhat, nepomůže to, práh bolesti úplně jinde. Jediné vážný zranění psychočokla vyřadí. Byl test tehdy s kevlarovyma polstrovanýma rukavicema. Týpkovi stejně čokl silou stisku způsobil mnohačetné zlomeniny dlaňových kostí a prstech
smode2
Souhlasím. Nejlepší by bylo rovnou střílet. Samozřejmě pokud by došlo ke zranění, majitelé i starosta by si mohli rovnou sbalit před nástupem trestu.
ha

Starosta musí reagovat na písemné oznámení. Když je doplněno fotkama, tak to stejně musí přidat minimálně na přestupky do nejbližší obce, a pokud se prokáže totožnost těch psů a majitele, no tak pokuta ho nemine.

Pokud dotyčný nechce dělat problémy majiteli, no tak může jít za tím majitelem, A podle jeho ne / vstřícnosti se může zachovat dál...

hodnocení

0x
Stačí dva piškoty v kapsi a půjdou se mnou i domů. Napadnete jednou a budou si to pamatovat.
@stir
Ani voňavý uzený špekáčky nemusí fungovat! Bohužel
A hlavně co by měl někdo co nosit u sebe pořád piškoty pro agresivního čokla nebo špekáčky. Co když nebudou při ruce? Bude následovat omlouvání se a prosba o slitování?
Absurdní
Když berete hůl na psa, tak se samozřejmě bude bránit.

hodnocení

0x

Dva psi od čoklařů nejsou nebezpečná smečka. Nejsou to nedomestikovaní vlci na lovu, ale většinou v nevhodných podmínkách paneláku zdegenerovaní čokli, jejichž zamindrákovaní páníčci jim dávají žrádlo pod nos a sbíraj po nich h*vna. Tedy jestli vůbec.

Vůči takovým čoklům je potřeba projevit to, že nemám z něj ani ze zdegenerovanýho páníčka žádnej respekt. A když mám v ruce dvě hole, tak není co řešit už vůbec. Na to je ale potřeba tzv koule, že...

Moje žena má fobii z těch takzvaných bojových bastardů. Já jí vždycky říkám, jakejpak bojovej pes, copak má v p*deli zaraženou bojovou hlavici? Jednou se jeden takovej pokérovanej dement ozval, že co jako mám, tak jsem ho poslal do p*dele i čoklem a byl klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]