Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlenové stopy krve u kočky

Od: camo odpovědí: 11 změna:
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví, z čeho může kočka jen tak dělat hlenové stopy krve z konečníku.. nepostřehla jsem, že by byla krev ve stolici, ale dnes jsem přišla domů a na zemi byly dlouhé hlenové stopy krve, to samé na polštářku na kterém spí. co by mohlo být příčinou? děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x
Koka jako samice? Kastrovaná, nekastrovaná, věk?
camo
hodnocení

kocourek, kastrovaný a už mu bude dobrých 10 let
pb®
Tak to může být třeba lymfom na střevech, to mají starší kočky často. Střídá se občasné zvracení s občasným průjmem. Taky venku mohl sežrat něco, co mu podráždilo střeva. Moje kočka jednou sežrala chrousta a docela dlouho pak musela být na mase a konzervě, po větším množství granulí měla průjem. Vemte ho na veterinu, kde udělají sono břicha a budete vědět víc.
camo
hodnocení

nakonec veterinář řekl, že v něm zmutoval koronavirus..moc času mu nezbývá..
pb®
A na FIPku přešel jak? Dělal testy z krve metodou ELISA na protilátky proti koronavirům? FIPka je často mantrou veterinářů, kteří neumí léčit. Jaká vyšetření dělal, nebo to určil od oka? S nástupem covidové pandemie se vyzkoumalo hodně i o kočičím koronaviru, tedy už neplatí že FIP se u koček nedá léčit. Dá, akorát je to drahé.
camo
hodnocení

Teď jedeme od veterináře, uspali ho. dělali mu krevní testy, výsledky měly přijít příští pondělí nebo úterý, jenže stav se zhoršil, nepil, nepapal, tělo mu nereagovalo na medikace a hodnoty měl úplně jiné, než by měly být normálně. Prý možná i něco špatného snědl, že se to tak ze dne na den vyklubalo. Buď by to vzdal sám, nebo při mém boku spánkem. Přísahám, že mě srdíčko nikdy neboleo více.

jir
hodnocení

0x
Někde sežrala jed na krysy...

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, může být. Raději volat veterinu a poradit se, náš kocourek toto nepřežil.*plac*

Řekl veterinář, co se mu stalo?
trtr

Zdravím, pozdě odhalená otrava nějakým jedem. Krev už z kocoura šla horem spodem.*plac*Konkrétní typ jedu ale nezjištěn -> vysoká částka a výsledek nejistý.

jir
Jed na krysy je záměrně přizpůsoben tak, aby začal účinkovat se zpožděním. Hlodavci jsou chytří a nejdříve vyšlou ochutnávače, pokud se mu nic nastane jdou do potravy i ostatní. Otrava se projeví krvácením ze všech tělních otvorů. Možná vaše kočka vlezla někam, kde pozřela otrávenou návnadu na hlodavce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]