Dobrý den, mám takovou otázku jak přemluvit rodiče Abych si mohla koupit poníka na poníka mám čas i další 2 jezdkyně které by pravidelně přispívali na ustájení. Peněz máme dost nevím s tím je tedy problém potřebuju poradit jak je přesvědčit že je to dobrý nápad. Děkuju za smysluplné odpovědi. PS: jezdím už 6 let a u koní zvládám vše v tom by tedy problém taky nebyl.
Evidentně nemají stejný názor jako ty. Tak holt budeš muset počkat až budeš dospělá, postavíš se na vlastní nohy a pak si můžeš koupit poníků třeba padesát.
peněz mám dost na koupi koně cca 100tis. Ostatní výdaje by samozdřejmě platili rodiče.
fik
A spočítala jste si ty samozřejmé náklady? Kupní cena je oproti nim nic. Ustájení, krmení, kovář, veterinář, zubař, cajky, doprava za koněm... My před 5 lety dávali cca 15t měsíčně a to byla nižší cenová hladina. A to jsou náklady, když je všechno ok. Nemoc, či úraz a létají deseti i statisíce. Poslední týden našeho A1/1 stál 50t + náklady na kafilerii, protože ani peníze ve finále nepomohly.
Rodiče mají asi nějaký rozumný důvod, proč koně nekoupit. Určitě ti ten důvod i řekli. Když oni řeknou ne, tak je to jejich konečné rozhodnutí. Ale na koni jezdíš už 6 let, takže úplně bez koně nebudeš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.