Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě koně

Od: vilmousek odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, mám takovou otázku jak přemluvit rodiče
Abych si mohla koupit poníka na poníka mám čas i další 2 jezdkyně které by pravidelně přispívali na ustájení. Peněz máme dost nevím s tím je tedy problém potřebuju poradit jak je přesvědčit že je to dobrý nápad.
Děkuju za smysluplné odpovědi. ;)
PS: jezdím už 6 let a u koní zvládám vše v tom by tedy problém taky nebyl.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

Evidentně nemají stejný názor jako ty. Tak holt budeš muset počkat až budeš dospělá, postavíš se na vlastní nohy a pak si můžeš koupit poníků třeba padesát.

bida
hodnocení

1x
Trošku špatně to chápeš. Tvoji rodiče mají peněz dost, ty zřejmě nikoliv.

km
hodnocení

1x

nemusíš mít vše, na co si vzpomeneš

vilmousek
hodnocení

peněz mám dost na koupi koně cca 100tis. Ostatní výdaje by samozdřejmě platili rodiče.
fik
A spočítala jste si ty samozřejmé náklady? Kupní cena je oproti nim nic.
Ustájení, krmení, kovář, veterinář, zubař, cajky, doprava za koněm... My před 5 lety dávali cca 15t měsíčně a to byla nižší cenová hladina. A to jsou náklady, když je všechno ok. Nemoc, či úraz a létají deseti i statisíce. Poslední týden našeho A1/1 stál 50t + náklady na kafilerii, protože ani peníze ve finále nepomohly.

@vilmousek - Ostatní výdaje by samozdřejmě platili rodiče.

Prosím? S tímhle přístupem bych s potomkem rychle vyběhla... ale já jsem ta krkavčí matka *smich*

ltz
hodnocení

0x
Rodiče mají asi nějaký rozumný důvod, proč koně nekoupit. Určitě ti ten důvod i řekli. Když oni řeknou ne, tak je to jejich konečné rozhodnutí. Ale na koni jezdíš už 6 let, takže úplně bez koně nebudeš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]