Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Poradí někdo kde bych koupil nerezové pítko pro slepice.? Marně a webu hledám. Děkuji.
Přímo nerezevá napáječka se u nás asi nekoupí.
Ale u Drimla mají nerezové niply, které můžete připojit dle vaší potřeby, klidně k nerezové láhvi. Nebo tam najdete nerezové misky driml-napajecky.cz/... Ale nerezový kbelík dle obrázku v dotazu - to bych se být vámi podívala do domácích potřeb, možná tam by něco měli.
Víc než obrázek by k dotazu asi pomohl údaj, pro jaký počet slípek potřebujete pítko a v jakém prostředí (mrazy).
I o tom niplu jsem začal uvažovat o přidělat ho k hlinikové konve na 25 l. Děkuji. Slepiček máme 40 kusu tak něco také vypijí.
40 slípek toho vypije opravdu hodně. Záleží na potravě a na počasí.
Pokud použijete niply, mějte na paměti, že:
- v zimě zamrzají
- počet niplů pro 40 slípek musí být větší (odhadnout neumím, ale pro 25 kuřat jsem měla 2 napáječky s niplem a další napáječku jiného druhu - kloboukovou)
- hadička k niplům bude také zamrzat, je-li na mrazu, pak jim voda nepoteče
- hadičky i konev musíte i vymývat, ne pouze doplňovat vodu (častěji v létě a častěji jsou-li na slunci)
- raději bych jim přidala i alternativní zdroj pití, i když se mi zatím nestalo, že by se nenaučily z niplu
Nezdá se, že by to šlo sehnat, jedině udělat na zakázku ze silnějšího (ale i těžšího) materiálu. .Ono to bude mít své důvody, z tenkého nerez plechu takovýto tvar vytvoříte dost obtížně, Kyblík se snadno vylisuuje, ten koupíte levně, tenká nerez se dá také snadno bodovat, nebo nýtovat, ale s ostatními spoji je to horší, bylo by to prostě drahé.
Můžeme vědět, proč trváte na nerezové? I pozink vydrží pěkných pár let. Vadí vám, že by slepice pily z "jedovatého" pozinku, nebo plastu? Nebo jde o pocit, že mezi kuřinci máte něco pěkného, lesklého?
Slepice chováme mnoho roku. Pozinkovaná nádoba vydrží dost dlouho ale asi tak půl roce začne každá ve vnitř rezavět. Slepice tak pijí rezavou vodu- Co týden musím nádobu čistit . Neni do ní přístup abych ji nějak natřel. Tak vyplachuji ji tak dlouho až teče voda čistá a jednou za měsíc do ni nasypu křemičitý písek s trochou vody a otáčím nádobu až písek rez odstraní. Plastová nádoba dlouho nevydrží, praská. Tak jsem doufal že někdo najde výrobce z nerezu když mne se to nedaří. Za tím radí chytráci asi mdlého rozumu že si ji mám nechat vyrobit ze zlata nebo že zinek je léčivý.Když mám slepice tak chci jíst i zdravé vajíčka.
Stačí na ten obrázek kliknout pravým tlačítkem nebo udělat v mobilu snímek obrazovky a google Lens vám nabídne "vyhledat to na netu". Pozinkovaných vyjedou desítky... Nerez možná při podrobném hledání... ale ten kýbl se dá sehnat za stovku, když bude hnusný, vyměnila bych ho.
Případně bych volila plast: autodily-pema.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.