Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s vrabci

Od: naula® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, máme slepice a nevíme si rady s hejnem vrabců kteří vše okolo poserou a samozřejmě se živí se slepicemi .máme v blízkosti houpací lavičku kterou musím pořád umývat ,poradíte jak jste to vyřešili vy pokud jste měli taky takový problém? A atˇmi sem nepíší ekologové ty svoje moudra že je vrabců málo, ať se zajedou podívat třeba do otevřených kravínů

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Mojí babičce vadilo, že se vrabci stravovali u slepic, tak děda sestrojil krmítko. Fungovalo tak, že když si slepice stoupla na krmítko, odklopilo se a slepice mohly zobat. Jak slípka slezla, tak se to zaklaplo. :)

macvac
hodnocení

3x

Měl jsem to to samé. Když jsem si zaznamenal dění u krmítka na mobil, tak tam zobalo v jednu chvíli snad 50 vrabců najednou. Vyřešil jsem to přemístěním krmítka do kurníku, které na noc schovávám pro změnu zase kvůli myším. Vrabce vletět do kurníku zatím nenapadlo. Ale bojím se,že časem i na to přijdou.

hodnocení

3x

samozřejmě je musíte přestat krmit-takže- dají se koupit i přes net plechové /pozink/ nášlapné krmítka.já mám dvě -jedno větší asi na kýbl zrní venku pod přístřeškem-zbytek staré králikárny...je to pěkně v suchu a druhý menší mám v kurníku protože ty létající myši ale i hrdličky létaly i tam...naučit to slepice používat je velmi jednoduché a během několka dnů máte po problému...takže nenechávat nic k žrádlu volně přístupné-třeba namočený chleba,zbytky jídla-dávat jen tolik aby to slepice během chvile sežraly a ne že se to v misce bude válet celý den/noc pak tam budou i myši...kočky...jo a s těmi ptáky co krmíte si koledujete i o čmelíky či jiné zajímavé nemoci slepic...pěkný den

bramburka
hodnocení

2x

Nam vzdycky hnizdili nejaky ptaci v letni kuchyni. Pak byl problem, kdyz krmili mlade nebo kdyz jim mladi vypadli z hnizda. Vyresili jsme to maketou velkeho ptaka. Uz si tam netrolufli!

hodnocení

0x

Možná by to vyřešila kočka a přikrývání lavičky.

km
hodnocení

0x

místo kde se slepice krmý mít zaklecované, pokud byste chteli použít sítě, tak prosím jen takové, do kterých se nebudou ptáci zamotávat

doplněno 29.09.24 16:13:

samozřejmě velikost ok musí být dostatečně malá a průchod pro slepice taky (aby nebyla ta klec třeba z jedné strany zcela otevřená)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]