Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz na brouka, kterého jsem našel na podlaze. Bohužel mě nenapadlo ho vyfotografovat. Popis:
dost světlá rezavohnědá barva, délka asi 2 cm, dlouhá tykadla. Na hřbetě měl 2 souběžné řádky čtvercovitých skvrnek. Nechal se velmi snadno chytit, žádná snaha utéct. Nemohl jsem ho vyklepat z hadru, do kterého jsem ho chytil, nakonec odletěl (okno v 7.patře}, po asi 20 m přímého letu jsem ho ztratil z dohledu. Popis je dost chabý, přsto bych se chtěl zeptat, jestli mohlo jít o švába, četl jsem, že moc nelétají. Díky za odpověď, s pozdravem Karel Bláha
Vroubenka to určitě nebyla. Do mailu jsem dostal ještě jednu odpověď, kterou tady nevidím, že to může být
šváb ectobius vittiventris. To spíš odpovídá. Děkuji všem za odpověď. Dalšího jsem zatím neviděl. Zítra mají
přijít deratizéři, ale mají vystříkávat jen koupelnu, WC, za kuchyňskou linkou a lednicí. Vzhledem k tomu, že jsem
švába chytil v ložnici, tak mi to připadá málo. Uvidím, no, musím být optimista . Karel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.