Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už jsem se včera ptala na odčervení..moc děkuji za rady..
Bohužel mám ještě jeden problém...teda moje kočka.Je to nalezenec a od narození měla moc silnou kočičí rýmu.Jelikož byla moc drobná na léčení, vterinář mi poradil vytírat oči odvarem z heřmánku.( Pomohlo to musím říct krásně)Kočce je už rok a půl..ale od mala ji slzí oko.Když jsem byla na oftalmotologii, řekli mi že má zajizvený slzný kanálek(jako následek kočičí rýmy) a kočka s tím může žít bez problémů.Bohužel ale 3 dny po vyšetření se jí oko rozslzelo hodně a postupně se do slzy přidává hnis.Dnes..týden po vyšetření...už oko přivírá.Hnis má krémovou světlou barvu ale na vatě vypadá jako s příměsí trošky krve.Nevíte náhodou jestli to může být následek vyšetření?Zrovna tam byli medici a do oka jí šťáralo a svítilo asi 7 lidí...taky ji nalili do oka nějakou zelenožlutou dezinfekci..tak jestli to nemůže být reakce na ni..moc se mi nechce na oftalmotologii znovu a zbytečně ji oko dráždit opětovným kompletním vyšetřením..nemáte někdo zkušenost s poraněním oka?(teda u kočky či kocoura..)Popř.cizí těleso..nebo nevím co ještě by to mohlo být...Oko si nijak nemne, není nateklé, třetí víčko nepřetahuje ani není zarudlé...Psala jsem už i na vetrinární poradnu..ale můj inzerát tam ani nevyšel, takže moc děkuji za případné rady
Jestliže tam má hnis, běží tam bakteriální infekce a dostane asi mastičku oftalmoframykoin s antibiotikem. Je jednak
Ophtalmoframykoin _ bez kortikoidů
Ophtalmoframykoin comp. _ s kortikoidy
Správnou variantu vám předepíše veterinář.
Jinak na tato očka u koček kouzelně působí odvar ze světlíku lékařského. Musíte však dbát na to, abyste odvar pečlivě přecedila přes plátno, aby zbytky rostliny oko nedráždily. Používejte za studena. Sežene ho v lékárně, ale k dostání jsou z něho i kapky lekarna.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.