Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dát křečkům?

Od: kristka01® odpovědí: 15 změna:
Ahoj, dnes jsem měla koupit krmení pro křečky, jenže jsem na to zapoměla. Nevíte tedy, co dát křečkům za žrádlo? Děkuji moc, a zítra na to snad nezapomenu. :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě někde má jako správný křeček uloženy zásoby... jeden dva dny to vydrží...

ron*
hodnocení

2x

Dejte mu kousek tvrdého pečiva nebo kousek jablka. To mu úplně stačí. Bez žrádla do zítřka určitě vydrží, hlavně nezapomeňte na vodu.:)

krkovicka*
Když má křeček dost vody v zelenině nebo v ovoci,dokáže úplně bez vody vydržet.Pítka by se měly plnit každý den.Když odjedem někam na týden-nebojím se že by pošel.Dokáže se postarat sám a zásoby má.V domečku:-D

mowla*
hodnocení

1x

Pokud už žádné krmení nemáš, pak třeba tvrdý chleba, zeleninu či ovoce, ovesné vločky...

doplněno 06.11.12 18:33:

Ořechy taky může...

;)

doplněno 06.11.12 18:43:

Jo jo - i býložravci mohou semotamo maso... :-D

Tady máš rámcový přehled, co křečci mohou (a nesmí) - pitynka.estranky.cz/...

Mimochodem - v drsném podnebí (to se tvého křečka netýká ;) ) a venkovním odchovu dlabou třeba koně i ryby - pomáhá jim to snášet zimu v dobrém zdravotním stavu...

hodnocení

Děkuju, ten tvrdej chleba doma máme. A vlašské ořechy?
06.11.12 18:37
hodnocení

:)

tyjo, nedokážu si představit, jak taková ryba loví koně *sok*

mowla*

*smich**haha**uf*

TI koně žerou TY ryby...

*smich**haha**uf*

Akorát si ani toho koňa neumím představit při rybolovu, takže jim je do jeslí házej lidi...

doplněno 06.11.12 19:13:

To Krkovička: Já si taky myslím, že ta dietní pravidla se přehánějí nejen pro lidi, ale i pro zvířata...

;)

krkovicka*
hodnocení

0x
Tak tak...jednou se mi to taky stalo.Takže chleba,jabko nebo kus hovězího masa(vařeného).ještě roste tráva-mlíčí.
doplněno 06.11.12 18:44: Ano.nebo psí granulku:)
doplněno 06.11.12 18:46: A jestli máte i krmivo pro rybičky tak taky.Zkuste juknout na stránky co vše může křeček jíst.Něco najdete i u Vás doma.
doplněno 06.11.12 18:52: Mowla-tak zrovna na meloun proběhla tady diskuze už v červnu.Někde píšou že ne a pak že ano.Dávala jsem meloun a už se mi Alvin blíží k druhému roku;)
doplněno 07.11.12 16:12: Zajímavé je že ten můj nežere mrkev ani vařenou.Dokonce i borůvku mi odmítl:) nejvíce chroustá jablka,banány,maso jeden ždibek co dva dny...To jen tak mimo obyčejného zrní.Že zrní nechá len-ten mu vůbec nejede.Vejce jsem ještě nezkoušela,ale určitě není oč ochuzen.
06.11.12 18:35
hodnocení

Maso?
siera*

ano, kousek vareneho masa, ale hovezo nebo kureci nebo vareny bilek. Krecek potrebuje k zivotu bilkoviny. prosum Vas hlavne mu nedavejte kurky kolece atd...je v tom cukr co ho pomalu ale jiste casem zabije (nebo mu na zivote neprida) krecek a morcata nesmeji cukr.

claire*
hodnocení

0x

Bez zrní křeček nějakou dobu vydrží. I běžně byste měla křečky krmit ovocem, zeleninou, občas jim nabídnout kousek vařeného masa nebo bílku, některým chutná bílý jogurt nebo obyčejný tvaroh. Rádi si křupají tvrdé pečivo a piškoty, dále jim můžete dát rozinky, ovesné vločky, ořechy nebo trávu.

doplněno 06.11.12 19:23:

O Vánocích jsme křečkům dávali i nepolévaný perníček a výjimečně kousek nějaké buchty (jen těsto, bez cukru a bez náplně - třeba okraj koláče nebo kůrku domácího mazance).

siera*
hodnocení

0x

Krecek nepohrdne ani kouskem vareneho vajicka, kousek tvrdeho chleba, kousek zeleniny...

susenka*
hodnocení

0x

A co řešíš? Křeček by měl dostávat i zeleninu, kousek masa, červa . Tak mu dej zeleninu a je to.

kristy1300*
hodnocení

0x

moc jim chutnaji orechy-nesolene, ovesne vločky, ovoce-klidne i susene, zelenina, ale i platkovy syr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]