Ahoj, dnes jsem měla koupit krmení pro křečky, jenže jsem na to zapoměla. Nevíte tedy, co dát křečkům za žrádlo? Děkuji moc, a zítra na to snad nezapomenu.
Dejte mu kousek tvrdého pečiva nebo kousek jablka. To mu úplně stačí. Bez žrádla do zítřka určitě vydrží, hlavně nezapomeňte na vodu.
krkovicka*
Když má křeček dost vody v zelenině nebo v ovoci,dokáže úplně bez vody vydržet.Pítka by se měly plnit každý den.Když odjedem někam na týden-nebojím se že by pošel.Dokáže se postarat sám a zásoby má.V domečku
Mimochodem - v drsném podnebí (to se tvého křečka netýká ) a venkovním odchovu dlabou třeba koně i ryby - pomáhá jim to snášet zimu v dobrém zdravotním stavu...
Tak tak...jednou se mi to taky stalo.Takže chleba,jabko nebo kus hovězího masa(vařeného).ještě roste tráva-mlíčí. doplněno 06.11.12 18:44: Ano.nebo psí granulku doplněno 06.11.12 18:46: A jestli máte i krmivo pro rybičky tak taky.Zkuste juknout na stránky co vše může křeček jíst.Něco najdete i u Vás doma. doplněno 06.11.12 18:52: Mowla-tak zrovna na meloun proběhla tady diskuze už v červnu.Někde píšou že ne a pak že ano.Dávala jsem meloun a už se mi Alvin blíží k druhému roku doplněno 07.11.12 16:12: Zajímavé je že ten můj nežere mrkev ani vařenou.Dokonce i borůvku mi odmítl nejvíce chroustá jablka,banány,maso jeden ždibek co dva dny...To jen tak mimo obyčejného zrní.Že zrní nechá len-ten mu vůbec nejede.Vejce jsem ještě nezkoušela,ale určitě není oč ochuzen.
ano, kousek vareneho masa, ale hovezo nebo kureci nebo vareny bilek. Krecek potrebuje k zivotu bilkoviny. prosum Vas hlavne mu nedavejte kurky kolece atd...je v tom cukr co ho pomalu ale jiste casem zabije (nebo mu na zivote neprida) krecek a morcata nesmeji cukr.
Bez zrní křeček nějakou dobu vydrží. I běžně byste měla křečky krmit ovocem, zeleninou, občas jim nabídnout kousek vařeného masa nebo bílku, některým chutná bílý jogurt nebo obyčejný tvaroh. Rádi si křupají tvrdé pečivo a piškoty, dále jim můžete dát rozinky, ovesné vločky, ořechy nebo trávu.
doplněno 06.11.12 19:23:
O Vánocích jsme křečkům dávali i nepolévaný perníček a výjimečně kousek nějaké buchty (jen těsto, bez cukru a bez náplně - třeba okraj koláče nebo kůrku domácího mazance).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.