Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes vrčí a nechce dát věc

Od: michal999 odpovědí: 15 změna:
Dobrý den.
Mám ročního psa Cockapoo. Cca posledních 5 měsíců, pokud najde nějakou novou věc ( papírek, kapesník, ponožku, nový pamlsek...), máme problém ji odebrat. Když natáhnu ruku, tak začne vrčet a ožene se tlamou.
Ještě nikomu neublížil.
Když jsme si ho kupovali tak byl ze stáda nejméně průbojný. Když jí z misky, nejprve si odnáší pár granulí od misky pryč a postupně je sní. Předpokládám, že se nedostal moc k misce, když byl malý.
Prostě si všechno schovává. Všimli jsme si, že značkuje skoro všude, když jsme na procházce.
Není vykastrovaný.
Poradí někdo něco, co fakt zabralo? Mám 10 letého syna a přemýšlím, jestli je dobré nechávat samotné doma kvůli obávám.
Díky za rady.
Michal

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Začneme značkováním. Můj pes, aby se vyprázdnil, potřeboval 25x čurnout. Dcera s ním ráno chodila a počítala a věděla, že až pak je vyprázdněný. Značkuje, nechává smsky pro ostatní. Takhle to je normální.

To že něco nechce dát, může mít několik důvodů. Většinou takový, že si hraje, záleží na tom jaký postoj udělá. Když klekne na lokty a zadeček zvedne, je to výzva ke hře. ;) Když to není hra, pak záleží na výchově, aby dal, co páník chce. Třeba za to, že pes nedovolí nakouknout do huby na zuby posuzovateli, může být vyloučen z chovu.

Mám pocit a strašně nerada to píšu, mám pocit, že vůbec nevíte, co to je pes, proč se tak chová, jak se vychovává.Když jste nepřišla na to doposud, cvičák vám nepomůže a myslím, že ani o cvičáík nemáte záljem a ani čas. Jestli najdete někoho, kdo ho bude chtít, prodejte mu ho. Chápejte, nechci vás urážet, neprudím, ale než abyste měla se psem problémy a pročuraný byt, jen proto, že vás pes neuznává a vy ho neumíte vychovat, tak to je neštěstí. Pes má být pro radost. A první rok výchovy to zajistí. Ale je to složitější, než to na první pohled vypadá. *hej* Omlouvám se za takový přístup. ale celoživotní zkušenost se psy mi toto radí.

Mohu vás poprosit, dejte, prosííím fotku. Děkuji.

ivanac
Bože,zase tahle uzivatelka,která rozdává rozumy,že máte psa prodat...
Prosím vás,najděte si poradnu Rudy Desenskeho,zajedte si za ním,příp někam do psí školy.Neprozivejte to,věc mu prostě seberte,panem jste doma vy.Nereste složitou psychologii,prostě mu prikazte pravidla.O dítě se nebojte

korecka+ivanac+vizvise. Pane trjjediný dovolte jdinou větu k vaším radám: Nesouhlasím s tvým názorem, ale udělám všechno, abys ho mohl říci. *hej*Zamyslete se prosím, bez posmívání a shazování. Kdyř už nejste ochoten dát pod své myšlénky jméno.

hodnocení

2x
Tohle normální není, špatná vychova. Navštivte cvičiště.
korecka
Pes si chce hrát,je mladý.NormLni to je.Neni to robot!
Roční pes který začne vrčet a ožene se tlamou, tomu říkáte že si chce hrát?

farm
hodnocení

2x

Správný pes ale málo chápavý páníček. O věc se s ním nepřetahujte, považuje to jednoznačně za hru. Opakujte " Dej!", poklepejte na zem a obrňte se trpělivostí. Když pochopí a věc položí, ohromně ho chvalte a mějte připravenou odměnu. Cockapoo se dá vytrénovat prý snadno, je chápavý. Že si značkuje revír je správně. Psi "čtou"čichem, váš mazlík tudíž zanechává významné zprávy okolním psům. Vašemu synovi pravděpodobně neublíží, považuje ho za mládě - pokud psa nebude tahat za uši nebo mu brát jídlo a pod.. Není pánem, ale kamarádem...to mu vysvětlete velmi pečlivě - tedy raději oběma.

Zakupte urychleně učebnice - např. : dobre-knihy.cz/...

luxor.cz/...

P.S. Psi se nekastrují, neplést si prosím s kocourem. Kdysi se jim kupírovaly ocasy.;)

ivanac
Rozhodně mu nedávat odměnu za to,že něco odevzdá!pak bude krást věci,aby dostal pamlsek!znám z praxe
vizvyse
A ano,psi se kastrují,psí i feny.Vy to nedělejte,vás problém to nevyřeši.

jp
hodnocení

1x

Roční pes, to je ještě mládě. Pět měsíců to dělá? Chce si hrát, nudí se v bytě tak si našlo hru na přetahování. Já bych to nedramatizovala, tak mu dejte nějakou hračku na hraní.

korecka
Přesně tak.Psa zabavte,nudí se,a nedramatizujte to.Hledejte aktivity pro psa a učte se od zkušených pejskaru.Pripojte se mezi zkušenější pejskare
borovice
Hele, ty "zelenej pruhu" korecka apod. Pes (štěně) si hraje. A co to je hra? Trénink na život. I hra musí mít pravidla a je třeba je cvičit už od útlého věku. Nežádoucí chování potlačovat, odměňovat žádoucí. Vrčení a ohánění se žádoucí není. Stejně tak není žádoucí, aby považoval jakoukoliv novou věc za hračku a odmítal ji dát. V roce života už musí vědět, co znamená povel "dej" nebo "pusť".

hodnocení

0x
Jestli máte nacvičený cvik aport,to znamená, že něco hodíte a pes vám to přinese,předsedne si před vás a na povel pust mu můžete třeba balónek,nebo činku odebrat z tlamy ,tak mu dejte povel sedni a odeberte mu papírek,nebo cokoli z tlamy na povel pust.
No připadá mi to,že když přišel pejsek do puberty,tak chce převzít vedení ve smečce a nerespektuje vás .Takže to co nejdříve nastuduje,nebo se to naučte na cvičáku.Hlavně pes nesmí cítit,že se ho bojíte.Musí se nechat zvednout, nechat si otevřít tlamičku,nechat si sáhnout do misky.Dobré procvičovat od štěněte.
A také upevňujte cviky ke mně,sedni,lehni..atd.Tím také upevňujete svoji autoritu.Jestli umí sedni, tak potom když sedí mu mávněte rukou nad čenichem(napříč) a ostře řekněte pusť.Většinou se pes té ruky lekne a pustí.

arwi, ty cviky, které jmenujete, jsou cviky ve skupině poslušnosti. :-D Je fajn jimi "trestat" za neposlušnost a rebelii, místo řvaní nebo místo rány. Pes si ihned uvědomí, že je třeba poslouchat a kde je jeho místo. :-D Je to jako s vojáky. Pochodují, padají k zemi, zase na povel vstávají. Stále dokola. Oni to umí, to je jasné. Ale je to proto, že si musí uvědomit, že musí, bez přemýšlení, poslechnou, protože jsou tím, čím jsou. Číslem, vojáky. A mazlík přestává být mazlíkem a stává se psem, který musí poslechnout. Ať je to čivava nebo moskevák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]