Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Past na komára

Od: nefo odpovědí: 16 změna:

Má někdo zkušenosti s nějakou pastí na komáry? Koukal sem že se prodávají, ale moc tomu nevěřím... Jsou světelné i s nějakým roztokem. Funguje to? Případně jde si něco vyrobit sám? Díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ne, nefunguje vůbec nic. Jen sítě do oken. A také pečlivá prohlídka místnosti, zvláště pak před spaním. Nejlépe s vysavačem po ruce. Krvavé skvrny po zdech nejsou žádnou krásou.

Přesně. Ještě bych doplnil, že komáři nejsou blbí, ve dne "parkují" na tmavèm pozadí a koutech, aby je nebylo vidět. Tedy nejlépe počkat na tmu až vystartují, a pak rozsvítit. Světlo je zpravidla donutï okamžitě sednout i na bílou stěnu, kde jsou dobře vidět. Pokud je nutné je odlovit za světla, pak je vyplašit z úkrytů mácháním ručmíku ve vzduchu, které je vyplaší a dají se sledovat.

hodnocení

0x

Mně funguje ta věc do zásuvky, kam se našroubuje lahvička s roztokem. Jenom mě uráží, že píšou "45 nocí"a za 14 dní jsem na dně.

No jo. ale to je jed. To už mi přijde lepší jenou za čas použít sprej a pak před spaním vyvěrrat, než v tom spát. Sítě považuji za samozřejmost.

hodnocení

0x
Mně to fungovalo
Jak vyrobit past na komáry
Po té si připravíte návnadu z droždí, 1 lžičky cukru a přibližně 150 ml vody, kterou umístíte do spodní části a následně uzavřete horní částí láhve.PET LAHEV. Miska s mýdlovou vodou přivábí komáry díky své vůni a mýdlové bubliny jim znemožní odletět.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, místo nejisté pasti používám s úspěchem Biolit (proti létajícímu hmyzu). Mám pro Vás dobrou zprávu. Stačí komáry v bytě roztřídit na samce a samičky - samce nechte v klidu, protože ti krev nesají, ale krvelačné samičky opatrně pochytejte a dejte jim čichnout Biolitu . Zdravím!
doplněno 22.09.24 08:17: nefo - "vymýšlíte kolo" a přitom stačí před spaním krátce stříknout Biolitem, zatočit nad hlavou třeba ručníkem nebo utěrkou a nepřežije komár ani ve vedlejší místnosti (pokud tam máte otevřené dveře). Vyzkoušeno!
nefo
hodnocení

Už jsem toho hajzla dostal..., než bude další. Ale seděl na ručníku, tak říkám jak na to... Vzal sem elektrickou plácačku, dal pomalu snad 5 cm od něj, pak rychle přimáčkl přesně středem na něj a jak se blb snažil odlétnout, tak to x krát zajiskřilo a bylo... Zase nějakou dobu bude klid... Jinak kdo chce zabít komára na stropě, tak doporučuji velkou knihu, přiblížit se pomalu tak na 10 cm i méně a pak rychle prásk. Jinak většinou ulétne. Ten podtlak mu nejspíše pomáhá (když je to rychle). 100% úspěšnost.

Blahopřeji! Vysavač na komára na stropě jste nezkoušel? Chyba!

nefo
hodnocení

Jj, taky sem slyšel, že vysavač je super. Ale sem líný ho vytahovat, dávat případně na peodlužovák. A ani nevím, jak dlouho ve vysavači dusit, aby se zase nedostal ven... Jinak je to prý dobrý tím vysavačem o tom žádná.

Neboj, prudce proudící vzduch ho umlátí. A tak se vyhneš flekům na zdech.

nefo
hodnocení

Fleky na zdech až tak moc neřeším... Většinou jim nedám šanci přes noc ani den nasát... A když se jim to náhodou povede, jako že šanci mají slabší, tak pak to něčím odrbu, jelikož při dalším budoucím vyhledávání se to plete s tím novým, co ještě nebyl zabit.:)

veronica
hodnocení

0x

Stačí koupit za 200 obyčejný elektrický lapač s fialovým světlem, lepší vybrat s minizářivkou, žárovka moc žere.

trtr
Zdravím, taky se přidám, funguje a nesmrdí.
nefo
hodnocení

Jj, díky. Ale věděla byste přímo jaký přesně poradit. Je jich totiž mraky a nevím který. Jestli přímo můžete nějaký doporučit. Klidně s odkazem. Díky.

hodnocení

0x

Jen tak, pro zajímavost, co to je za svini! Má 100 očí, 48 zubů, 3 srdce. A makro fotka. Hnus, velebnosti. Že?

Past na komára
Komár, jo a je to pěkná svině.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]